Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Javeko uit Breda al 12,5 jaar actief in koelcelbouw

Vandaag, 1 oktober is het alweer 12,5 jaar geleden dat Jan van Eekelen zijn bedrijf Javeko B.V. oprichtte. Met een ervaring van indertijd bijna 20 jaar in de koelcellenbouw, was het keihard werken om met een splinternieuw bedrijf een plaats in de markt te veroveren. Door uitsluitend te werken met betrouwbare leveranciers en vakkundig personeel is Javeko inmiddels een begrip geworden in de sector.Vanaf begin 2001 is ook de zoon van Jan, Arnold in het bedrijf gaan werken. De kneepjes van cellenbouw leerde hij in de praktijk als monteur. Dat blijkt een heel groot voordeel. Ook hij weet op technisch vlak precies wat wel en niet mogelijk is. Dat vader en zoon elkaar aanvullen blijkt wel uit het feit dat Arnold inmiddels de projectleiding op zich heeft genomen.

Voor Javeko is de AGF-sector de belangrijkste markt. Ze bouwen daar zowel cellen om te koelen (tot 0°C) als om te vriezen (0° tot -28°C). De vriescellen zijn met dikkere isolatiepanelen uitgevoerd. Het bedrijf bouwt ook koelcellen voor ULO-bewaring van appels en peren. De afmetingen hiervan variëren van klein tot groot en van één tot meerdere cellen per fruitbedrijf. Onderdeel van het bouwproces is het opleveren met testresultaten. "Elke ULO-cel wordt direct na oplevering vakkundig getest op gasdichtheid, zodat de fruitteler de zekerheid heeft zijn appels en peren te bewaren volgens de geldende normen. Een veilig gevoel in combinatie met de verleende garantie van 5 jaar", vertelt de directeur.

Javeko biedt een grote verscheidenheid aan isolatiematerialen van uitsluitend topmerken. Het bedrijf heeft zowel polyurethaan als polystyreen isolatiepanelen in het assortiment. Omdat brandwerendheid een steeds belangrijkere rol speelt in de bouw biedt Javeko ook hiervoor de juiste producten, zoals steenwolpanelen. Deze merkvrijheid geldt ook voor de draai- en schuifdeuren. Vakkundige montagemedewerkers zorgen ervoor dat het geheel tot een perfect geïsoleerde ruimte wordt opgebouwd, waarbij gebouwd wordt volgens alle geldende voorschriften, zodat de cellen voldoen aan de hygiënecode van iedere branche, zoals de HACCP- en BRC-normen.

Op 16 oktober a.s. zal Jan samen met zijn personeel het 12,5 jarig bestaan vieren door middel van een sportieve happening, gevolgd door een dinertje.
Voor wat betreft een receptie of iets dergelijks met klanten en leveranciers vindt hij 12,5 jaar nog niet zo bijzonder. "Dat is vroeg genoeg als we 25 jaar bestaan", aldus de jubilaris.
Publicatiedatum: