Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

20.000 ton Canarische bananen doorgedraaid

De Canarische bananentelers zijn tot nu toe in 2010 met 20.000 ton bananen blijven zitten, omdat de markt verzadigd is en deze banen niet kan opnemen, aldus heeft de minister van Landbouw, Pilar Merino, van de Canarische regering, laten weten op dinsdag 28 september 2010.

Doorgedraaid…

De minister gaf dit antwoord tijdens een voltallige zitting van het Parlement op een vraag van de PP-gedeputeerde Asier Antona. De minister bracht deze situatie in verband met de importheffing van de EU op bananen, welke verlaagd is van €176 per ton naar €148.

Om een idee te geven wat het doordraaien van 20.000 ton plátano (Canarische banaan) betekent, gaf Pilar Merino aan, dat dit overeenkomt met de jaarproductie van Madeira. De nieuwe situatie heeft gezorgd voor een groter aanbod van geïmporteerde bananen op de Spaanse markt, welke de Canarische banaan schaadt.

Het marktaandeel van in Spanje ingevoerde bananen is van 7% in 2003 naar 27% in 2009 gegaan en deze trend is verslechterd in 2010, zei Pilar Merino. De verlaging van de importheffingen heeft ervoor gezorgd, dar de groothandelsprijzen in de eerste vier weken van 2010 de laagste waren in de afgelopen drie jaar, hoewel deze prijzen sinds augustus iets hersteld zijn.

"Dit heeft aanzienlijke verliezen veroorzaakt in de Canarische bananensector,” zo legde de minister uit, “en heeft geleid tot terugtrekking van goederen vanaf begin 2010, omdat de markt de productie niet kan opnemen."

Bron: Hollandsenieuwe.com
Publicatiedatum: