Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nacontrole pootaardappelen loopt verdere vertraging op

De NAK heeft vorige week de laboratoriumcapaciteit volledig benut. Er zijn ruim 3.000 monsters gepit voor het bruinrot-, ringrotonderzoek en de nacontrole op virusziekten. De aanvoer van monsters is door de regen van afgelopen weekend opnieuw vertraagd. Het bruinrot- en ringrotonderzoek is voor de helft uitgevoerd. Vorig jaar was het onderzoek op hetzelfde tijdstip al voor ruim driekwart afgerond.

Voor de nacontrole is er twee weken achterstand. De voortgang van de nacontrole ligt hiermee nog onder het niveau van 2008 wat als een late nacontrole werd bestempeld. Verwacht wordt dat ongeveer de helft van de nacontrole-uitslagen vóór 15 november kunnen worden afgegeven.

De kassen zijn door de beperkte aanvoer van monsters nu half gevuld. De kiemkracht is goed maar door de korter wordende daglengte zal de uitslagverstrekking verdere vertraging oplopen. De planten zullen langer in de kas staan om voldoende te kunnen groeien.

bron: NAK
Publicatiedatum: