Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ADN tegen openstelling winkels op zondag

De discussie rondom openingstijden van winkels is in volle hevigheid aan de gang. Op dit moment wordt het op gemeenteniveau 'geregeld'. Niet voor niets staat 'geregeld' hier tussen aanhalingstekens, want het lijkt er steeds meer op dat de grote winkelketens het hierbij voor het zeggen hebben. En hun standpunt is duidelijk: zo veel en zo lang mogelijk open om de consument binnen te halen. Voor de kleine zelfstandige ondernemer een doorn in het oog en een nagel aan de doodskist.

Nieuw kabinet

Het nieuwe kabinet moet nog gevormd worden en de plannen van dit nieuwe kabinet moeten nog op papier worden gezet. Nu is dus het juiste moment om actie te voeren. Er is een nieuwe stichting in het leven geroepen: Stichting Tegen Verruiming Zondagopenstelling. Deze stichting verzamelt handtekeningen en willen daarmee een petitie aanbieden

Wij zijn tegen

Het moge duidelijk zijn dat ADN tegenstander is van de openstelling zondag. Niet om religieuze redenen, maar omdat we van mening zijn dat het voor onze leden niet haalbaar en zeker niet wenselijk is om 7 dagen per week open te zijn. De zondag is bij uitstek de dag voor het gezin en hard nodig om de batterij weer op te laden voor de nieuwe werkweek. Een werkweek van 6 dagen (tot en met de zaterdag) heeft al meer dan genoeg werkuren. ADN is ervan overtuigd dat minimaal 99,9% van haar leden het hiermee eens is. We roepen dus iedereen op om de Stichting te steunen, in ieder geval door het tekenen van de petitie op www.tegenverruiming.nl/.
Publicatiedatum: