Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook kankerpreventieve stoffen onderzoek bij citrus en appels

Rauwe kool kan ontwikkeling kankercellen vertragen

Tholen – Wist je dat rauwe kool antikanker bestanddelen bevat en dat die kankercellen kunnen uithongeren voordat ze zich manifesteren en repliceren door kool te eten. Maar eet er niet teveel van, want de kruisbloemige groenten kunnen de schildklier overstimuleren. Er is een strijd aan de gang tussen de chemopreventieve groenten en fruit en de overtollige suikers in de voedingsmiddelen die de kanker- en tumorcellen voeden. Volgens een persbericht van het UC Davis Cancer worden kruisbloemigen onderzocht op hun anti-kanker eigenschappen, stoffen die de kankercellen vertragen of tumorgroei bij mensen kunnen voorkomen.

U moet een uitgebalanceerd voedingspatroon hebben. Aan de ene zijde van het spectrum worden er veel suikers toegevoegd aan de levensmiddelen, waarbij deskundigen van de American Dietetic Association zeggen dat de suikers de veroorzakers zijn van obesitas en ze ook een goede voedingsbodem voor kanker zijn. Aan de andere zijde van het spectrum zijn er volgens het onderzoek verbindingen in bepaalde planten die krachtige anti-carcinogene eigenschappen hebben.

Wat de onderzoekers bestuderen zijn de fytochemicaliën, de natuurlijke verbindingen in planten. Het is een populair-wetenschappelijke discipline. Kunnen die verbindingen die de planten beschermen tegen felle zon en plagen ook tumorgroei bij de mens voorkomen. De planten kunnen dit doen door ' het opdweilen ' van gevaarlijke vrije radicalen (reactieve moleculen). Deze natuurlijke stoffen worden behalve in broccoli, bloemkool en andere koolsoorten ook gevonden in peterselie, selderij en artisjokken. Het doel van het onderzoek is waarom deze planten reageren op kankercellen en hoeveel moet je ervan consumeren voor een goede werking of doen extracten hetzelfde.

Bron: UC Davis Cancer Center, Sacramento

Publicatiedatum: