Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Succes voor Britse biologische teler van Japanse groenten

Tholen – Door de meer gezondheidsbewuste en avontuurlijke smaak van de consumenten hebben Robin en Ikuko Williams hun biologisch bedrijf ‘Nama Yasai’, wat verse groenten betekent in het Japans, uit kunnen breiden van 1.000 m2 in het begin van 2004 tot ruim 27 hectare nu. Ze telen nu in East Sussex in Zuid-Engeland biologische Japanse groenten voor restaurants, boerenmarkten en individuele klanten, met of zonder groenteabonnement, onder wie veel Japanse expats. Door de toenemende vraag naar regionaal geteelde verse groenten, de uit Oost-Azië afkomstige groenten zijn na verzending minder fris, hebben ze na enkele jaren ervaring en de nodige missers ondertussen veel kennis opgedaan van de teelt, al is het Engelse notoir grillige klimaat niet ideaal met de natte winters en droge zomers.

De meest populaire groenten zijn daikon (Japanse radijs), edamame (groene sojabonen), pepers, aubergines en shisobladeren. Volgens Robin zijn de klanten erg tevreden over de smaak, maar zijn er wel eens problemen over het uiterlijk van de producten, omdat de klanten die gewoonlijk hun groenten en fruit in de supermarkt kopen er zich niet van bewust zijn dat de biologisch geteelde producten voor kunnen komen in allerlei verschillende maten en kleuren.

Publicatiedatum: