Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktbeeld aubergine nummer 10

Aubergine-export met 1,7 procent gestegen

In de eerste zeven maanden van 2010 is 24,1 miljoen kg Nederlandse aubergine geëxporteerd, 1,7% meer dan in dezelfde periode in 2009. Het nieuwe seizoen begon met meer export, maar in de maanden mei, juni en juli is de uitvoer lager geweest dan vorig jaar. Duitsland (+9%), Zweden (+21%), de VS (+8%) en Oostenrijk (+61%) hebben meer Nederlandse aubergine geïmporteerd, maar het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Frankrijk hebben minder ingevoerd dan vorig jaar. De geregistreerde uitvoer naar Rusland is na 17 mei ingezakt, omdat vanaf dat moment Rusland formeel geen keuringscertificaten van het KCB meer accepteert.

Groothandelsprijzen en retailprijzen Duitsland

Op de Duitse groothandelsmarkten zijn de prijzen voor Nederlandse aubergine na een dieptepunt in week 29 en 30 aan een stijgende lijn begonnen die nog steeds aanhoudt. Op dit moment zijn ze duidelijk hoger dan in 2009 maar liggen ze nog wel onder het niveau van 2007. In diverse Duitse supermarkten zijn de prijzen na week 35 licht gedaald.

Nederlandse supermarktprijzen

Bij de meeste Nederlandse supermarktformules zijn de aubergineprijzen sinds week 28 ongewijzigd gebleven. De meest voorkomende prijs is momenteel € 0,99 per stuk. Jumbo zit daar nog een stukje onder met € 0,89. Super de Boer rekent € 1,29 per stuk.

Klik hier voor het volledige marktbeeld.

Bron: Productschap Tuinbouw, www.productschaptuinbouw.nl

Publicatiedatum: