Europa wil suiker uit vruchtensappen

De Europese Commissie heeft voorgesteld om suikeradditieven te weren uit vruchtensappen. De maatregel kadert in het streven naar gezondere voeding. De voorbije jaren is in Europa regelmatig de alarmbel geluid over toenemende zwaarlijvigheid en bijhorende gezondheidsproblemen.

Na maatregelen om de zoutconcentratie in voedingsproducten te beperken en de consumptie van groenten en fruit te stimuleren, streeft de Commissie nu naar een quasi totaalverbod op suikeradditieven in vruchtensapjes.

In het voorstel, dat door de lidstaten en het Europees parlement moet goedgekeurd worden, is wel een uitzondering voorzien voor nectar, een drank die traditioneel veel suiker bevat. Die producten moeten wel een duidelijk label over de toevoeging van suiker meekrijgen.

Overigens wil de Commissie de tomaat nu ook Europees laten erkennen als een fruitsoort die gebruikt kan worden voor de productie van vruchtensapjes.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven