Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Campagne roept op tot consumptie inheemse groenten

Minister opent 24e Kooldagen in Sleeswijk-Holstein

Tholen – In Dithmarschen in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein heeft de minister van landbouw Dr. Julie Hull de 'Kooldagen' geopend. Dit evenement is een combinatie van een positief imago voor de kool en recreatief plezier met spel, informatie, entertainment en heerlijke maaltijden rond de kool. In het gezonde Noordzee klimaat groeit de kool onder optimale omstandigheden uit.

Met kool die rijk is aan vezels, vitamines en andere waardevolle ingrediënten, maar zuinig is met calorieën, was het voor de minister een goede gelegenheid om een oproep te doen voor de campagne voor meer consumptie van gezonde inheemse groenten. In Dithmarschen groeit op een oppervlakte van ca. 3.000 hectare kool, waarmee het de grootste aaneengesloten kooltelende regio in Europa is. Sinds in 1880 de eerste telers met de teelt van kool zijn begonnen worden er nu jaarlijks ongeveer 80 miljoen stuks geoogst en verhandelt. Kool is altijd een populaire groente geweest en past uitstekend in de gezonde keuken. In Duitsland bedraagt het verbruik van kool ongeveer 6 kilogram per hoofd van de bevolking per jaar.

Publicatiedatum:
Auteur:
©