Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Finse ombudsman:

"Mensenhandel bij werven buitenlandse bessenplukkers Finland"

De Finse ombudsman voor de minderheden, Eva Biaudet, vermoedt dat het werven van Thaise mensen om in Finland bessen te komen plukken, kenmerken vertoont van mensenhandel. Zij zegt dat er zeker sprake is van uitbuiting en dat nader onderzoek moet worden verricht naar de behandeling van de plukkers.

Volgens de krant Hufvudstadsbladet heeft Biaudet gezegd dat bij de activiteiten daadwerkelijk sprake is van mensenhandel. Volgens Biaudet zelf heeft de krant haar verkeerd geciteerd, maar zij is wel van mening dat nader onderzoek op dit vlak dient te worden gedaan.

"Plukkers kunnen zijn aangemoedigd om naar Finland te komen door het geven van onjuiste informatie over de omstandigheden hier. Zij kunnen zich niet zomaar losmaken uit hun situatie omdat zij een te grote schuld hebben in verhouding met het geld dat zij hebben verdiend."

Biaudet volgt de situatie en wil tijdens deze herfst een bijeenkomst houden om de situatie met de autoriteiten door te nemen. In Finland, onder de noemer van allemansrecht, kan geld worden verdiend door in het wild bessen en paddenstoelen te plukken. Bovendien hebben buitenlanders geen werkvergunningen nodig. Dientengevolge is het al meerdere jaren zo dat vele buitenlanders hun geluk tijdens de zomers komen beproeven in Finland door bessen en paddenstoelen te komen plukken.

Bron: Finlandsite
Publicatiedatum: