Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verpakte sla langer vers met Turatti

Turatti heeft een nieuwe innovatie ontwikkeld waarbij sla in een zak ten minste twee dagen lange houdbaar blijft dan standaard zakken na opening. Twee belangrijke klanten, Natures' Way Foods uit het Verenigd Koninkrijk en Verdifresh uit Spanje, die deze ready-to-eat sla verkopen beamen het succes van de nieuwe technologie.

Het principe van de techniek is al jaren bekend maar kon eerder niet in de praktijk worden gebracht. De bladeren worden eerste in warm en dan koud water gewassen direct na de pluk. Zo komt er minder zuurstof bij het product voor de sla in de zak wordt verpakt en blijven de bladeren langer vers.