Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ongewenste geurtjes knoflook verdwijnen door auto-fermentatie

Frutarom introduceert een extract van gefermenteerde knoflook. Deze bevat weinig alliine en allicine, de voorlopers van de stoffen die de ongewenste geur van knoflook bepalen.

De auto-fermentatie van de knoflook vindt plaats onder warme en vochtige condities, waardoor enzymatische reacties worden geactiveerd. Gedurende dit proces verkleuren de witte teentjes naar zwart.

Delicatesse

Zwarte knoflook heeft volgens Frutarom een zoete, milde smaak en geur, vergelijkbaar met geroosterde knoflook. In Aziƫ is zwarte knoflook al langer een delicatesse.

Het extract is onderdeel van de EFLA-lijn van Frutarom. Volgens het bedrijf heeft EFLA 451 een hoger gehalte aan antioxidanten dan verse knoflook.

Bron: VMT
Publicatiedatum: