Champignons zijn erg gewild. Wel zijn ze erg gevoelig wanneer zij verpakt worden en in de winkels terecht komen. Een verlenging van de houdbaarheid zal de winstgevendheid en doeltreffendheid van de hele keten beïnvloeden. Vandaar dat Hefestus hierin geïnvesteerd heeft. Na vele maanden van uitgebreide onderzoeken met toonaangevende Europese laboratoria, heeft Hefestus een technologie ontwikkeld waarmee de houdbaarheid van champignons tenminste verdubbeld en mogelijk zelfs verdriedubbeld kan worden. Dankzij deze technologie kunnen de producenten allerlei eetbare champignons verpakken, zonder dat dit ten koste gaat van de textuur, het uiterlijk en de smaak van de producten.

De technologie maakt gebruik van de SLB-methode dat de houdbaarheid stimuleert. De verlengde houdbaarheid zal een positieve invloed hebben op de champignonketen en zorgt voor verbreding van de potentiële markten.
Bij de ontwikkeling van de nieuwe technologie, heeft Hefestus proeven uitgevoerd met verschillende soorten champignons. Hierin zijn ook de verpakkingslijnen van toonaangevende champignonproducenten betrokken. Deze onderzoeken hebben bijgedragen aan het verfijnen van de SLB-technologie, hierdoor voldoet de technologie volledig aan de behoeften.
De SLB-technologie verlengt de houdbaarheid van verse groenten en fruit, het is de enige methode dat ook de gevoelige textuur beschermt. Het is ideaal voor champignonproducenten, omdat je met deze technologie eenvoudig kunt overschakelen. Dit komt goed van pas in de sector, aangezien de telers vaak verschillende types tegelijk wil verpakken.
Contact:
Hefestus Ltd.
Tel: 972 4 6271835
Fax: 972 4 6271876
[email protected]
www.hefestus-slb.com