Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het is weer kersentijd

De kers is een vrucht die tot de verbeelding spreekt. Helaas is het seizoen van deze zoete vrucht erg kort. Om er volop van te genieten geven wij enkele eenvoudige maar pittige recepten mee. Wat maakt de kers zo aantrekkelijk? Het feit dat het een van de weinige vruchtensoorten is die in deze hoogtechnologische tijd koppig blijft vasthouden aan haar eigen seizoen speelt wellicht een grote rol. Kersen moeten namelijk rijp geplukt worden. Eenmaal van de boom rijpen ze niet meer na. Bovendien is het kersenseizoen vrij kort: twee maanden. Het komt er dus op aan maximaal gebruik te maken van dit fruit. Gelukkig zijn er tal van bereidingen waarin kersen, of krieken, centraal staan.

Zoet en zuur

De grote groep kersen (er zijn zo'n duizendtal eetbare rassen) wordt onderverdeeld in zoete kersen, zure krieken en zoetzure hybride soorten (kruisingen tussen kers en kriek). Het verschil tussen kersen en krieken is belangrijk voor wie wil koken met deze vruchten. Zoete kersen kunnen namelijk zo gegeten worden (al worden ze ook in nagerechten en gebak verwerkt), maar zure krieken zijn rauw oneetbaar. Deze soort is wel bijzonder geschikt voor hartige sauzen bij wild, gevogelte en vette vis zoals forel, makreel of paling.

Bron: knackweekend.be
Publicatiedatum: