Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Omzetdaling Nederlandse horeca in eerste kwartaal

De omzet van de horeca was in het eerste kwartaal van 2010 bijna 6 procent lager dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzetkrimp ligt hiermee in de lijn met die van 2009. De prijzen stegen met 2 procent. Het omzetvolume kwam in het eerste kwartaal 7,6 procent lager uit dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Cafetaria's realiseerden vorig jaar als enige horecabranche nog elk kwartaal een kleine omzetgroei. In het eerste kwartaal van 2010 daalde ook hun omzet en wel met 3 procent. De prijzen stegen gemiddeld 2,3 procent. Het omzetvolume van cafetaria's daalde in het eerste kwartaal van 2010 met 5,2 procent. Hotels deden het minder slecht dan vorig jaar. Desondanks daalde de omzet in het eerste kwartaal met 4,4 procent in vergelijking met een jaar eerder.

De omzetdaling was het grootst bij restaurants en cafés. Bij restaurants daalde de omzet met 7,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. De prijzen stegen met 2 procent. Het omzetvolume was 9,2 procent lager. Bij cafés was de volumekrimp het grootst, het omzetvolume daalde hier met 10,3 procent. Omdat de prijzen met 3,4 procent stegen kwam de omzetdaling voor cafés uit op 7,3 procent.

Bron: FoodHolland
Publicatiedatum: