Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Derby-Malta-aardappelen: uitzonderlijke kruimige aardappelen

Na de start van het Malta-seizoen vorige week, is nu ook de consul van Malta, de heer H.J. Stevens, naar de aardappelen van 'zijn' eiland komen kijken, samen met Feico Born van HZPC.

Na het lossen en verpakken gezien te hebben bij Jansen-Dongen kreeg de heer Stevens ook een presentatie van de smaak en de smaakontwikkeling van aardappelen en in het bijzonder van de Derby die nu vanuit Malta beschikbaar is.


Op de foto het bewijs: De Derby-Malta als mousseline, gefrituurde aardappelkrul, gekookt én gegratineerd wordt getest door Toos Jansen, H.J. Stevens en Feico Born.

Feico Born van HZPC legt uit: "Derby heeft de bijzondere eigenschap dat de zetmeel-verhouding zo is, dat het ras een kruimige smaakbeleving heeft en dat de textuur die kruimige eigenschappen ook onderstreept. Het voordeel van het ras is verder, dat Derby in de pan niet tot pap kookt, maar bij elkaar blijft".

Deze mooie woorden moesten natuurlijk ook bewezen worden. In Restaurant SED in ’s Gravenmoer werd een en ander dan ook omgezet in daden.
Publicatiedatum: