Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Granaatappelsap beter dan chemische cholesterolverlagers

Tholen - Het vroege einde van het onderzoek naar HDL en LDL behandelingsstrategieën van HALTS, geeft medicijnfabrikanten de ruimte het nieuws te roemen dat niacine, vitamine B3, in combinatie met cholesterolverlagende medicijnen aanzienlijke vermindering van plaque opbouw in de slagaders veroorzaakt. Van de 363 mannen en vrouwen die deelnamen aan het onderzoek, hadden er slechts 208 de volledige behandeling van 14 maanden gehad toen de onderzoekers werden gedwongen om met het onderzoek te stoppen.

Maar waarom nemen we deze medicijnen wanneer uit de medische literatuur blijkt dat granaatappelsap de plaque-opbouw vermindert en de bloeddruk verlaagt?

Granaatappelsap is beter dan statines en niacine om het cholesterol te verlagen.
Het drinken van granaatappelsap heeft geen bekende bijwerkingen. Naast de effecten op de bloeddruk en cholesterol, heeft het drinken van granaatappelsap ook aangetoond dat het de kans op borstkanker, prostaatkanker en darmkanker verkleint. Bijwerkingen van Niacine omvatten roodheid van de huid, maagpijn, en leverschade. Hoewel de kosten van granaatappelsap hoger zijn dan van sinaasappelsap en tomatensap, zijn ze zeker minder dan die van niacine en statines. Granaatappelsap zit vol met antioxidanten die voorkomen dat cellen schade berokkenen wat kan leiden tot kanker