Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
5 september

Westlander Groente en Fruitrace klaar voor de start

Op zaterdag 5 september 2009 word in Poeldijk, voor de zevende keer de ‘Westlander Groente en Fruit race’ gevaren. Een evenement waarbij, Westlanders, Kagenaars, Groenteschuiten, Drielingen, Koolpunters en dergelijke vaartuigen, met behulp van de vaarboom en/of weegboom een traject van ongeveer 10 kilometer afleggen.

Zij varen door een deel van de mooiste sloten van het Westland dit allemaal met de hand. Een ambacht dat tot het eind van de jaren ‘60 heel veel voorkwam in onze tuinbouwstreek. Wilt u dat ook eens komen zien en ervaren? Kom het dan bekijken en beleven vanaf 13.00 uur. Dan verzamelen er een 20-tal nostalgische schuiten voor deze mooie wedstrijd. Wie wint er dit jaar het zo fel begeerde beeldje van de ‘Veilingschipper’? Op het feestterrein aan de Vredebestlaan is zoals vanouds weer een muzikaal optreden, ditmaal van het Smartlappenkoor ‘De Tranentrekkers’ uit Hoek van Holland, met liedjes uit die tijd. Een drankje, een hapje, voor alles wordt weer gezorgd. De Vredebestlaan zal van 13.00 tot 18.00 afgesloten zijn voor autoverkeer.

Bron: Monsterse Courant

Publicatiedatum: