Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cassave op één na belangrijkste groentegewas ter wereld

De cassave ook wel maniok, tapioca of yucca genoemd komt voor in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. De bruine wortelknol is circa 8 cm dik en 90 cm lang. Deze tropische aardappel is rijk aan voedingsstoffen en zetmeel. De zoete en bittere cassave hebben een vollere smaak en zijn voedzamer dan aardappelen. Cassave, maar wat kunnen we ermee? Taco Jansen van Cookers Almelo, klant van Freshweb.nl Haaksbergen over de cassave.

De cassave is een belangrijk bestanddeel van een groot aantal Surinaamse gerechten. Zo wordt de cassave onder andere verwerkt in cassave soep; door het creatieve gebruik van andere Surinaamse ingrediënten, krijgt deze soep een bijzondere lekkere smaak. Voor de verwerking van de cassave kunt u hem het beste eerst koken en goed laten uitlekken en dan in olie in stukjes de cassave goudgeel bakken en laten uitlekken. Voor het bakken van cassavekoekjes: schil de cassave en rasp deze en vermeng dit met de andere ingrediënten. De cassave heeft een volle aardappelsmaak.

Bron: Nieuwsbrief Freshweb.nl
Publicatiedatum: