Dit is voor John en Jordan zo vanzelfsprekend dat ze het bijna niet herkennen als ‘duurzaam’ of ‘groen’. "Duurzaam ondernemen is geïntegreerd in onze hele bedrijfsvoering. Het is mooi als een duurzame oplossing ook aan je rendement bijdraagt", vertelt Jordan Kommer. "Dat is breed te interpreteren want het werken aan goodwill in je omgeving valt daar ook onder. Zo verzorgen we aan de lopende band rondleidingen, sponsoren we diverse goede doelen en sportverenigingen en organiseren we filmavonden voor scholieren."
John van de Belt en Jordan Kommer
Goed werkgeverschap
Het terrein van Greenpack beslaat 60.000 m2. Hier verpakt het bedrijf jaarlijks 80 miljoen kleinverpakkingen met cherrytomaten, trostomaten, losse tomaten en komkommers. John van de Belt: "In drukke periodes werken hier meer dan 400 mensen die we via uitzendbureaus inschakelen. We zijn uiterst selectief in de keuze van personeelspartners omdat we er zeker van willen zijn dat alles netjes legaal gebeurt en dat de mensen goed behandeld worden. Een aantal Poolse ambulante krachten is binnen Greenpack doorgegroeid en vervult nu een hogere vaste functie. We bieden personeel scholingsmogelijkheden en organiseren regelmatig een feestje of een uitje om de binding te versterken."Hergebruik
Jordan Kommer: "We maken gebruik van compressoren om machines die op luchtdruk werken te laten draaien. Compressoren produceren veel restwarmte. Die warmte hergebruiken we door er water mee op te warmen voor het spoelen van het fust. Water dat overigens ook weer wordt hergebruikt." John van de Belt vult aan: "Uit een waterbron in de grond, oftewel aquifer, pompen we koud water omhoog dat door leidingen in ons gebouw loopt om zo op natuurlijke wijze voor koeling te zorgen. En groen afval vermalen we zodat Nuon het kan gebruiken om energie op te wekken." "Nooit zo bij stil gestaan, maar nu we het er over hebben, zijn we eigenlijk best groen bezig bij Greenpack,” besluit Jordan Kommer met een knipoog.Bron: Jaarverslag FresQ