Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cerisa: een nieuw kersenmerk in het topsegment

Tegelijk met de start van het nieuwe kersenseizoen verschijnt in Nederland een nieuw kersenmerk: Cerisa. Een kers die zich direct schaart in het absolute topsegment en waaraan de fijnproever zijn hart kan ophalen. Volgens toptelers Rob Janssen en Willie Bouwmans is Cerisa dan ook in meer dan één opzicht een kwaliteitsmerk: "Het zijn niet alleen de kwaliteiten van de kers an sich, maar uniek is ook de wijze waarop deze kwaliteit tot aan de consument gewaarborgd wordt."



"Bij Cerisa gaat het om niet zomaar een kers, maar om een ultieme kersenbeleving", zegt mede-initiatiefnemer Sjaak Walraven. "Je moet haar eerst zien, voelen en vooral proeven. Als je dat eenmaal hebt gedaan, ben je verkocht en snap je wat we met Cerisa-kwaliteit bedoelen", zegt Willie Bouwmans van het gelijknamige fruitbedrijf uit Puiflijk. "Cerisa kersen zijn vol van smaak en volume, groter dan 28 millimeter. Daarbij is de kers donkerrood tot zwart van kleur en knapperig. Bovendien supervers, iets wat je kunt aflezen aan de groene steel. Je hebt echt een overdreven opgepoetste diamant in handen, zo glanst de kers." Dat wat betreft de intrinsieke kwaliteiten van de kers. "Maar het Cerisa-kersenmerk onderscheidt zich pas echt door de wijze van kwaliteitsbehoud op haar weg naar de consument”, zegt Rob Janssen. “Onze kersen worden tijdens het transport standaard in een luxe doos geconditioneerd met behulp van de zogenaamde Xtend-technologie. Daardoor is de versheid van de kers tot aan de consument gegarandeerd.”



Oorsprong

Cerisa® is van oorsprong een kersenmerk uit Zwitserland, een land dat symbool staat voor gedegen kwaliteit. Meer informatie vindt u op de website www.cerisa.ch.

Exclusiviteit

Cerisa profileert zich met het Nederlandse product richting de betere AGF-handel, topkoks en top-horecaetablissementen. "Zij moeten allen kunnen rekenen op ons", aldus Willie Bouwmans. "Op een continue kwaliteit, onze kennis, onze professionaliteit. In alle gevallen willen we een duurzame, betrouwbare handelspartner zijn."
 

Unieke teelt

Cerisa-kersen worden op unieke wijze geteeld. Bouwmans: "De bomen staan permanent onder een folie-overkapping. Het voordeel hiervan is dat de kersen niet door invloed van regen of hagel barsten of beschadigen. Bovendien kunnen we op deze wijze onze klanten leveringszekerheid bieden en kunnen de kersen uitgroeien tot Kingsize-kersen met een ultieme smaak." Daarnaast vallen alleen de allerbeste kersenrassen, te weten Kordia en Regina, onder het Cerisa-kersenmerk.

Veelbelovend

De kersen hangen nu glanzend aan de bomen te rijpen. "Het ziet er veelbelovend uit", zegt Janssen. “We zijn ervan overtuigd dat Cerisa de consument de ultieme kersenbeleving zal bieden.”

Meer informatie

Meer informatie over Cerisa® kersen kunt u opvragen via info@cerisa.org. U kunt ook contact opnemen met Rob Janssen, Van Heemstraweg 15, 6653 KA Deest of via tel. 0487 – 51 22 82.
Publicatiedatum: