
Bloedbessen is, naast de bedrijfsnaam, een unieke merknaam die staat voor rode bessen van topkwaliteit. Het bedrijf met nu een totale omvang van 45 hectare, met vestigingen in Asch, Neerijnen en nu ook in Maurik legt zich volledig toe op de teelt van rode bessen. De laatste uitbreidingen zijn mede gedaan om op de bestaande percelen de vervanging van de aanplant geleidelijker te laten verlopen en de grond rust te gunnen en zich te laten herstellen voor herinplant plaatsvindt.
Halverwege de jaren ‘70 wist John Bloed de oogst van rode bessen te vervroegen naar half juni, destijds uniek! Met behulp van nieuwe teeltmethoden was het, enkele jaren later, mogelijk om de oogst te verlaten tot medio oktober.

Begin jaren '90 hebben de twee zonen hun intrede in het bedrijf gedaan, in deze periode is ook gestart met de langdurige bewaring (ULO) van rode bessen. In deze jaren is het bedrijf zich volledig gaan toeleggen op het telen, koelen, sorteren en verpakken van rode bessen. Het topproduct wordt onder de merknaam Bloedbessen op de markt gebracht, een merk dat de hoogste eisen stelt aan zowel kwaliteit als beschikbaarheid.
Bloedbessen is GlobalGap gecertificeerd. Naast deze eisen, neemt Bloedbessen ook haar verantwoordelijkheid aangaande de omgang met de natuur, natuurlijke hulpbronnen en milieu. Voor gewasbescherming geldt een strategie, waarbij uitsluitend chemische middelen worden gehanteerd indien er geen biologische alternatieven zijn. Sinds februari 2007 zijn de bedrijven Nature’s Choice gecertificeerd.
De afzet van Bloedbessen verloopt exclusief via de veilingklok van Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen. Bloedbessen biedt haar product aan in een keur aan verpakkingen.

Bloedbessen beschikt over een moderne flowpackmachine. Naast het verpakken van eigen producten, leveren wij deze dienst ook aan derden. Tevens behoort koelen en verpakken voor derden, zowel telers als handelsbedrijven, tot de mogelijkheden.
De aanplant van rode bessenstruiken start met het bewerken van de grond, zoals egaliseren, draineren en bemesten. Deze werkzaamheden worden, in verband met het voorkomen van structuurbederf van de bodem, uitsluitend onder goede weersomstandigheden uitgevoerd.
Gemiddeld ligt het aantal struiken op 4500 per hectare, met per struik drie hoofdtakken. De bessen worden opgekweekt aan hagen en bereiken, afhankelijk van het ras, een maximale hoogte van 2,5 meter. Rode bessenstruiken hebben ongeveer 2 jaar nodig om in volle productie te komen. Vervolgens levert een bessenstruik gemiddeld 8 jaar vruchten. Na deze periode dragen de struiken nog wel vruchten, maar loopt de kwaliteit van de bessen terug.

Voor meer informatie:
Bloedbessen
Achterstraat 3a
4115 RP Asch
Tel: 0345 50 17 11
Fax: 0345 50 21 18
www.bloedbessen.nl
