Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ieder seizoen weer een uitdaging voor de sjalottenteler

Voor elke teler begint het nieuwe seizoen met het opstellen van zijn bouwplan. Belangrijkste vraag: wat ga ik zaaien in het voorjaar? Een aantal factoren bepalen zijn keus, maar een voorliefde voor het product is vaak doorslaggevend. De investeringen voor sjalottenteelt zijn niet gering en de kostprijs van het eindproduct wordt bepaald door de juiste kwaliteit en gewenste maat - de sjalot moet er vooral aantrekkelijk uitzien. Daarom is ieder seizoen weer een uitdaging voor de sjalottenteler: hij is zich bewust van de financiële risico’s en blijft verantwoordelijk voor zijn onderneming. Maar bij succes zijn de opbrengsten ook goed.



De kracht van de zaaisjalot

De teler maakt meteen een goede start met sjalottenzaad: dit is gegarandeerd gezond en virusvrij uitgangsmateriaal met een zeer hoge kiemkracht. De kunst is vooral om geen steken te laten vallen tijdens de teelt, bewaring en verwerking. Gelukkig verstaan de geselecteerde sjalottentelers hun vak en weten dat een goede zaaibedbereiding en zaaitechniek de basis is om sjalottenzaad optimaal te laten gedijen. Daarom ook besteden wij als zaadleverancier, zowel lokaal als internationaal, veel aandacht aan zaaitechnieken. En als sjalottenteam ondersteunen we elke verdere stap in de keten, tot er een mooi en smakelijk product op het bord van de consument ligt. Door het goede weer in april en met een mooie structuur van de grond (door een prima winter) beleven we een prachtige start van het nieuwe seizoen.

Bron: sjalot.nl
Publicatiedatum: