Vele kruiden zijn afkomstig uit zuiderse oorden of het verre oosten, waar het gebruik ervan al generaties lang doorgegeven wordt. “Exotische kruiden uit Azië zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Er is geen twijfel mogelijk dat dit in grote mate beïnvloed wordt door de groeiende interesse van de Chinese, Thaise, Vietnamese, Indonesische, Indiaanse en andere etnische keukens”, zegt Peter Van Asten, gedelegeerd bestuurder.
Bij deze plaatsen we de oosterse specialiteiten van Herbafrost in de kijker.
Vriesverse specialiteiten in het vriesvak.
Het gaat dan wel om kruiden van Aziatische afkomst, toch worden veel van deze kruiden in België geteeld. Het gaat dan voornamelijk om koriander, groene, purper en Thai basilicum. De Thai basilicum is ook bekend onder de naam ‘Siam Queen’, dit kruid combineert de typische basilicum smaak met de zoete geur van kruidnagel, kaneel, munt en een lichte anijstoets. Ze zijn verkrijgbaar in de snitten 3x3mm en 6x6mm.
Gember, knoflook, citroengras en kaffir lime leaves en chilipepers worden aangekocht. Ze zijn beschikbaar in volgende maten:
- citroengraspoeder – citroengrasstukjes, om te laten trekken in een saus,
- gemberblokjes 5x5mm - gemberpuree porties 20g,
- knoflookblokjes 3x3mm - knoflookpuree porties 20g – knoflookteentjes - knoflookteentjes geroosterd,
- lime leaves gans/gesneden,
- chilipepers, gesneden op 4 à 8 mm.
- bio basilicum,
- bio koriander,
- bio knoflookbieslook, ook bekend als ‘Chinese bieslook’ of Allium tuburosum. Het heeft een zachte knoflooksmaak, die minder sterk en doordringend is dan die van echte knoflook.
- bio knoflookblokjes 3x3mm – bio knoflookteentjes.
Diepgevroren bio knoflookbieslook.
Korianderteelt in het West-Vlaamse Heuvelland.
Thaï basilicum in de Antwerpse Kempen, net voor de oogst.
Voor meer informatie:
Pascal Brysse
Herbafrost nv
Industriepark 13
2235 Hulshout, België
Tel: +32 (0) 15/22 46 87
Fax: +32 (0) 15/22 53 69
www.herbafrost.be