Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe kant-en-klaar gezonder maken?

De universiteit van Wenen publiceerde onlangs een reeks aanbevelingen voor producenten om kant-en-klaar gezonder te maken meldt het Voedingscentrum. Deze onderstreept de criteria van het Voedingscentrum: meer groente, minder zout en minder verzadigd vet.

Kant-en-klaarmaaltijden zijn populair. Logisch. We leven in een hectische tijd waarin je voortdurend moet schakelen tussen werk, privé en andere activiteiten. Tijd om een maaltijd te bereiden schiet er soms bij in. De vraag is wel: wat kies je? Het aanbod kant-en-klaar is namelijk groot. Er zijn producten in het schap die gezond zijn. Je moet dan wel weten waaraan je ze kunt herkennen.

Complete maaltijd

Een gezonde kant-en-klaarmaaltijd bevat:
  • 450 - 700 kilocalorieën per portie
  • minstens 150 gram groente
  • liefst mager vlees (zoals kip) of vis

Groente erbij

Er is een categorie kant-en-klaarmaaltijden die sowieso onvoldoende groente bevat, denk aan pizza, bami, nasi. Neem er bijvoorbeeld een salade bij.
 

Variatie

Door gevarieerd te eten, krijg je alle voedingsmiddelen binnen die je nodig hebt. Varieer daarom ook met kant-en-klaarmaaltijden. Kies de ene keer voor een stoommaaltijd, dan weer een stamppot en de volgende keer voor pasta of rijst.

Gezonder Kant en Klaar

Het Voedingscentrum heeft in oktober 2008 het symposium Gezonder Kant en Klaar georganiseerd in samenwerking met de Consumentenbond en de levensmiddelenbranche. Lees verder
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer