Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rene Wellner, Roel Wellner Fruit:

"Hardheid Maribelle-appel is niet in het geding"

Tholen - De oogst van de Maribelle-appelen is van start gegaan bij Roel Wellner  Fruit in Est. "Ondanks de hitte hebben de Maribelle-appelen de zomer goed doorstaan. De hardheid van de appelen is niet in het geding gekomen. Deze appel kan goed tegen de warmte, we zijn nog geen onaangename verrassingen tegengekomen", aldus Rene Wellner. Hij schat het volume Hollandse Maribelle-appelen op 4 miljoen kilo, dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Nieuw is dat de Maribelle-appelen dit jaar ook voor een groot deel onder Planet Proof worden geteeld om zoveel mogelijk kanalen te bedienen. "We starten medio oktober onder meer met een actie bij Boon's Markt onder Planet Proof-label", vertelt Rene. Dit jaar zijn er ook reclameborden bij de boomgaarden geplaatst om de zoete appel extra te promoten.

Momenteel is er even meer aanbod dan afzet van de diverse rassen, maar dat is volgens de handelaar na de pluk vaak het geval. "We hebben ook goede vraag vanuit de verwerkende industrie die de Maribelle-appel ook goed weet te waarderen. Vorig jaar was er sprake van een groot appeltekort en zijn we het seizoen fantastisch geëindigd."

René heeft alle vertrouwen in de afzet van de Maribelle. "In Nederland eet men traditiegetrouw vaker zure appel, maar men gaat in navolging van Europa steeds meer de zoete kant op. Hier kan de Maribelle goed op inspelen. We hebben dit jaar in elk geval voldoende kilo's om de handel en retail te voorzien. We werken met korte lijnen, zodat er flexibel gewerkt kan worden met deze Hollandse appel."

Voor meer informatie
René Wellner
Roel Wellner Fruit
Esterweg 12A
4185 NN Est
+31(0) 655 175 169
+31 (0345) 569 432
[email protected]
www.wellner-fruit.nl
www.maribelle-appel.nl