Goede kwaliteit en maten

Peru: verwacht positief seizoen voor pitloze druiven

Het Peruaanse druivenseizoen zal halverwege oktober beginnen. De verwachting is dat het een tamelijk positief seizoen zal zijn ondanks de onzekere weersomstandigheden die zullen zorgen voor uitstel van de afzet vanwege de waarschuwing voor het El Niño fenomeen. Geraamd wordt dat de hoeveelheden redelijk goed zal zijn. Het is echter nog niet bekend hoe de maten zullen uitvallen en wat de kwaliteit zal zijn van de pitloze druiven. Van de Red Globe variëteit is er al veel donker fruit en de maten schommelen tussen L en XL.Fruvegaura is een van de bedrijven die zich bezighoudt met druiven. Het bedrijf beschikt over plantages van derden van wie ze het fruit voor de export kopen. Met deze teeltzones in Piura, Lambayeque en Ica eindigen ze hun seizoen in de eerste week van april. Wat betreft de verwachtingen voor het komende seizoen is hun belangrijkste doelstelling om "als bedrijf te groeien in export en onze klanten op een constante manier te kunnen bedienen met een preferentiële service. We zijn in afwachting van de bouw van onze verpakkingscentrale en de uitbreiding van onze plantages tot hun maximale capaciteit, hetgeen we hopelijk dit jaar zullen bereiken", vertelt Eduardo Lamas, operationeel manager van het bedrijf.

Fruvegaura verpakt onder andere Sugraone, Crimson, Flame en Red Globe druiven, hoewel de laatste in mindere mate. Eduardo legt uit dat ze "de intentie hebben om enkele nieuwe rassen met royalty's te planten".Eduardo: "Landbouw is altijd een uitdaging, aangezien er veel factoren van invloed zijn zoals bodem, water en klimaat tot de plagen die zich iedere keer voordoen. Een andere grote uitdaging waarmee we te maken hebben zijn de investeringen en strategische allianties met importeurs, aangezien dat echt bepaalt of een seizoen succesvol is of mislukt. Op dit moment is dat geen zorg voor ons aangezien we werken met goede importeurs die toegewijd zijn aan de samenwerking met ons, zowel in de VS als in Europa".

De druiven zorgen voor 60 % van de jaarlijkse omzet van het bedrijf. Fruvegaura beschikt over een strategisch partnerschap aan de westelijke kust van de VS, waardoor ze beide kusten kunnen voorzien. Dit jaar verwachten ze 80 containers met in zakken verpakte en in clamshell verpakte druiven te exporteren naar de VS en Europa.Vier jaar Fruvegaura: waarde toevoegen aan de Peruaanse druif
Fruvegaura ontstond in het jaar 2014 vanwege de nood om grondstoffen met een hoge agronomische kwaliteit op de markt te brengen, die milieuvriendelijk geteeld werden. Ook was er de behoefte aan controle van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de landbouwoperaties van verschillende grondstoffen voor de verwerkende sector van voeding, drank en kleurstoffen.

Vandaag de dag teelt het bedrijf, naast de handel in pitloze druiven, Hass avocado, Tahití citroen, pitloze crimson watermeloen, tweekleurige zoete maïs, tomaat, mini paprika, edamame en zoete aardappel.

"We hebben een administratieve en commerciële partner, Joe Cárdenas, met meer dan 25 jaar ervaring in de sector van landbouwproducten. Hij werkt nauw samen met een van onze Noord-Amerikaanse klanten in druiven en vertegenwoordigt ons bovendien in de Verenigde Staten", aldus Lamas.


Voor meer informatie:
FRUTAS Y VEGETALES AURA EIRL
Chiclayo – Perú
Eduardo Lamas (Perú): elamas@fruvegaura.pe
Joe Cardenas (USA): jcardenas@fruvegaura.pe

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven