Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In een poging voedselverspilling tegen te gaan

Amerikaanse Kroger biedt langer houdbare avocado's aan

Kroger en Apeel Sciences hebben onlangs bekendgemaakt dat de Horton Fruit Company Apeel avocado's aan de retailer zal gaan leveren. Dankzij deze samenwerking kunnen de klanten van Kroger superverse avocado's kopen en wordt voedselverspilling in het winkelschap en bij de consument thuis voorkomen. 

"Apeel is een innovatieve partner die Kroger zal helpen voedselverspilling te beperken door middel van de nieuwste technologieën," vertelt Frank Romero van Kroger. "Krogers samenwerking met Apeel komt voort uit het werk dat we doen met start-ups en ondernemingen binnen de retail."

"Kroger loopt voorop in de strijd tegen voedselverspilling en we zijn vereerd onderdeel uit te maken van hun streven naar nul afval," aldus James Rogers, directeur en oprichter van Apeel. "De inzet van Kroger voor mens en milieu is bewonderenswaardig en samen kunnen we onze gezamenlijke doelstellingen voor het beperken van voedselverspilling en gezonde voeding voor iedereen sneller bereiken."Als men bedenkt dat wereldwijd een derde van de geproduceerde voeding verloren gaat, is deze partnerschap een concrete stap om voedselverspilling op alle niveaus terug te dringen. Jaarlijks gooien Amerikanen per persoon meer dan 180 kilo aan voeding weg en dit kost een gemiddeld huishouden van vier personen zo'n €1.548 per jaar. De totale verliezen in de retail worden geraamd op €15,5 miljard. Apeel avocado's blijven twee maal zo lang rijp en vers zonder dat hier koeling of conserveermiddelen voor nodig zijn. Hierdoor wordt verspilling voorkomen en hebben nog meer mensen in de Verenigde Staten toegang tot premium avocado's. 

Onlangs plaatste Fortune Kroger op de zesde plaats van haar 'Change the World' lijst voor haar Zero Hunger|Zero Waste-plan, dat bedoeld is om een einde aan honger te maken en verspilling tegen 2025 tot nul te hebben teruggebracht. 

Kroger zal de Apeel avocado's in 109 winkels gaan verkopen. De samenwerking tussen Kroger en Apeel komt na het nieuws van een nieuwe financieringsronde van €60 miljoen door het vooraanstaande hedgefonds Viking Global Investors. Het bedrijf is van plan om haar operationele activiteiten op te schalen om tegemoet te komen aan de behoefte van leveranciers en retailers aan programma's voor producten zoals avocado's, citrus, steenfruit en asperges. 

Voor meer informatie:
Michelle Masek
Apeel Sciences
Tel: +1 (650) 303-6260

Publicatiedatum: