Combinatie snijmachines verhoogt efficiëntie Arthur David

"Soms is behoefte aan flexibiliteit groter dan die van capaciteit"

Voor ambitieuze startende cateringbedrijven, voedselverwerkers die gespecialiseerde producten aanbieden of bedrijven die naar hun grote lijn ook behoefte hebben aan een snijmachine voor lagere capaciteit, is de behoefte aan flexibiliteit soms groter dan de behoefte aan capaciteit. Uiteraard willen zij niet inboeten op snijkwaliteit. Handwerk is te tijdrovend en niet consequent genoeg. In dat geval bieden FAM Centris 315 en FAM Dorphy de oplossing. Deze kunnen een grote variëteit aan groenten en fruit snijden in vele verschillende maten en vormen, door simpelweg de snijgereedschappen te verwisselen.
 
FAM Centris 315
 
Arthur David, een familiebedrijf uit het Verenigd Koninkrijk, combineert de FAM Centris™ en FAM Dorphy™. Oorspronkelijk beantwoordde het bedrijf aan de behoeften van de lokale groenteboeren. Maar door innovatie en passie voor het vak groeide het bedrijf, waardoor het nu ook bereid voedsel en eigen gelabelde producten verkoopt. Arthur David biedt een breed assortiment producten, waaronder verse producten, delicatessen, diepvriesproducten, zuivel en bakkerswaren. Hun machineportfolio omvat twee FAM Dorphy blokjessnijmachines, een FAM Mantis.2 snijmachine en een FAM Centris 315 centrifugale snijder. "We werken al 5 jaar samen met FAM", zegt Gedelegeerd Bestuurder Jon Evans. "In die tijd hebben we verschillende machines getest en aangekocht die de efficiëntie van onze werking en de kwaliteit van het product dat we aan onze klanten aanbieden, verbeterden."
 
FAM Dorphy
 
De mogelijkheid om messen en vormen snel te verwisselen, zorgt ervoor dat meerdere bestellingen kunnen worden uitgevoerd in korte tijd. De FAM Centris 315 en FAM Dorphy kunnen vrijstaand worden gebruikt, of in een lijn en zijn inwisselbaar.
De FAM Centris 315 is een centrifugaalsnijder, wat hem ideaal maakt voor het in schijfjes en reepjes snijden van verse groenten. De FAM Dorphy is dan weer gemaakt voor het in snijden in schijven, reepjes of blokjes van groenten en fruit.
 
 
Voor meer informatie:
FAM
Miek Hubert
Marketing & Communications Officer
T: +32 (0)3 450 92 45
M: +32 (0)472 82 00 16
Neerveld 2
2550 Kontich België
T: +32 (0)3 450 92 20
www.fam.be
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven