Quik's presenteert totaalassortiment aardappelen in nieuwbouw aan relaties

Tholen - 'All about potatoes', zo luidt het motto van Quiks Quality Potatoes. Het Hedelse bedrijf heeft dan ook recht van spreken. Het bedrijf is al ruim 85 jaar actief in de aardappelmarkt en is door de jaren heen uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt van verse aardappelen (Quik's Verse Aardappelen) en koelverse aardappelproducten en -specialiteiten (Quik's Potato Products). De onlangs gerealiseerde nieuwbouw was donderdag 12 april een reden om relaties uit te nodigen voor een bijeenkomst, waar veel mensen uit de aardappelwereld gebruik van maakten.

"Van ongeschilde voorverpakte aardappelen tot koelverse bewerkte aardappelproducten. Voor ieder marktsegment hebben we een assortiment in huis en dat is te danken aan de gunning van u als klant of leverancier", zo vertelde directeur Gerrit Oomen van Quik's Verse Aardappelen in zijn openingswoord. "Al eeuwenlang is de aardappel een belangrijk ingrediënt van de maaltijd en hoewel de consumptie van verse aardappelen de afgelopen jaren langzaam afneemt, blijven wij het positief inzien voor de aardappel. We zien nog voldoende mogelijkheden, onder meer met andere eetmomenten, om de consument te blijven verrassen."


Peter Quik senior, Gerrit Oomen, Peter Quik junior, Jurriaan Oudejans en Andries Quik

Gerrit wees op het belang om te investeren in kwaliteit. "We hebben te maken met extreme weersinvloeden en door de oplopende temperaturen raakt de bewaarbaarheid van de aardappelen ook in ons land in het geding. Door te investeren in kistenbewaring en hypermoderne koel- en opwarmcellen, hebben wij daar met onze telers slagen in gemaakt. Want van één ding ben ik overtuigd: kwaliteit wordt beloond, zeker op de lange termijn. Ga niet voor volume, maar probeer je te onderscheiden. Dan ben je op de juiste weg."

Klik hier voor de fotoreportage

Burgemeester Heny van Kooten van de gemeente Maasdriel wees op het economische belang van Quik's voor de regio met 100 medewerkers in vast dienstverband. Hij gaf aan dat de nieuwbouw aan de rand van het dorp - "een simpele oplossing voor een moeilijke opgave" - niet tot stand gekomen was zonder de stille diplomatie van Andries Quik.

De huidige directeur Peter Quik van Quik's Potato Products nam de aanwezigen mee in de geschiedenis van het aardappelbedrijf die begon toen Hendrik Quik in 1932 startte met het venten van aardappelen in het nabijgelegen Den Bosch. Na verloop van tijd namen zoons Andries en Peter Quik het bedrijf over, waarmee H. Quik en Zonen B.V. een feit was. Waar Andries de eindverantwoordelijkheid en commercie op zich nam, richtte Peter zich richtte op de technische kant van het bedrijf. Het bedrijf breidde gestaag uit en verhuisde eind jaren '70 naar de huidige locatie. Beide broers werden voor de gelegenheid met hun echtgenoten in het zonnetje gezet. Ook de leveranciers van de nieuwbouw werden door Peter naar voren geroepen en kregen een grote bos bloemen en foto van de bouw overhandigd.

Vervolgens kwamen er een drietal gasten aan het woord, door de dagvoorzitter geïntroduceerd als "een Duitser, een Belg en en een Nederlander." De eerste was directeur Ferdinand Buffen van Aardappelhandelshuis Wilhelm Weuthen GmbH. Hij gaf in één woord aan hoe hij de samenwerking met Quik zag: "Doorgaan!" Weuthen is de grootste speler op de Europese aardappelmarkt en heeft 1.500 contracttelers in alle belangrijke Europese teeltgebieden onder haar hoede. "Met Quik werken we vooral samen voor het ras Agria. Dat ras is niet makkelijk te telen, dus daar zoeken we de beste telers op de zware kleigronden voor uit."


Ferdinand Buffen (Weuthen), Sven van de Voorde (Delhaize) en Sil Lammers ('t Pakhuis)

Vanuit België was AGF-category manager Sven van de Voorde van Delhaize present. Hij wees ook op de dalende consumptie van onbewerkte aardappelen. "De consument wil verrast worden en niet in een keurslijf worden geduwd. Quik's heeft dat goed begrepen en speelt daar innovatief op in." Ook Sil Lammers van Cafetaria en Restaurant 't Pakhuis toonde zich een tevreden afnemer. "Ik was van plan zelf friet te gaan maken tot ik gewezen werd op de producten van Quik. Dat verloopt naar volle tevredenheid. Ik wil mijn klanten de smaak van verse aardappelen laten proeven."

Het derde directielid, Jurriaan Oudejans, directeur van Quik's Research & Development gaf een toelichting op het kwaliteitsbeleid van de organisatie. Daarnaast houdt deze R&D-afdeling zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en concepten. Tijdens de rondleiding kregen de bezoekers al een inkijkje hoe deze producten tot stand komen, gevolgd door een proeverij met aardappelgerechtjes uit de nieuwe inspiratiekeuken.

Zaterdag 14 april 2018 hoopt Quik's van 10.00 tot 15.00 uur haar deuren te openen voor buurtbewoners, genodigden en familie.

Klik hier voor de fotoreportage

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven