Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ruim 200 klanten verder en op zoek naar de derde locatie"

Zeven jaar Horecagroothandel Boekel AGF

Tholen - Op 1-1-2011 ging Lycke van Boekel met haar partner – voormalig chefkok Luigi Perosce – van start met haar eigen AGF-horecagroothandel in Kerkdriel. Zeven jaar verder is ze twintig personeelsleden en ruim 200 klanten rijker. Inmiddels wordt de tweede locatie te krap en worden de plannen om naar een derde locatie te verhuizen steeds concreter. "De concurrentie is groot in het horecasegment, maar ik heb het altijd belangrijk gevonden om mijn eigen plan te trekken en ons alleen zo te profileren, dat we er zelf voor 100% achter staan."



"Zeven jaar geleden zijn we gestart met leveren aan horeca in Den Bosch en omstreken, maar inmiddels hebben we klanten tot in Almere aan toe. Ook het assortiment is behoorlijk uitgebreid. Ons vaste assortiment bevat ruim 700 producten, zo hebben we tegenwoordig ook een breed assortiment noten, zuidvruchten en delicatessen", vertelt Lycke. "In de winterperiode betrekken we veel producten bij de groothandel, maar vooral in de zomer betrekken we veel seizoensproducten rechtstreeks van lokale telers. Kerkdriel is beroemd om "het witte goud". Onze champignons, taugé en paddenstoelen zijn de beste van het hele land. We komen regelmatig bij onze leveranciers. Ook klanten vinden het erg belangrijk om te weten waar hun producten vandaan komen."



"Ook met onze eigen snij-afdeling kunnen we ons goed onderscheiden. Rauwkostmixen zijn bij ons nog 100% handgemaakt. De ingrediënten worden volledig door de klanten bepaald en ze kunnen zelfs de gewenste dikte van bijvoorbeeld de paprika aangeven. Ook leveren we veel halffabricaten, waar de chef-koks nog maar weinig aan hoeven te bewerken. Snijwerkvarianten als de Spirelli en onze Boekel Wafel zijn erg in trek. Met verschillende snijformaten willen wij zorgen voor een optimale beleving van de versgesneden groenten en fruit."


De Boekel Wafel

"Koks vinden het echt steeds leuker en interessanter om met groenten te werken. Vooral koks die in een straat met veel restaurants zitten, willen zich echt onderscheiden. Omdat mijn vriend chef-kok is geweest, kunnen we onze klanten veel suggesties geven, voor zowel de lunch als het diner. Hierdoor krijgen we steeds meer een adviserende rol. Daarbij wordt het aanbod ook steeds breder. Een product als pastinaak is zelfs in de supermarkt beschikbaar. Daarmee neemt de vraag naar deze producten ook toe", vervolgt Lycke. Als hardlopers in het assortiment noemt ze champignons, komkommers, perssinaasappelen en kruiden. "Meer bijzondere producten als eetbare bloemen worden misschien maar door 10% van de klanten afgenomen, maar daarmee wordt het gerecht wel echt afgemaakt. De vraag naar biologische producten is nog niet zo groot, maar ook hier kunnen we aan voldoen."



De grootste uitdaging voor de toekomst noemt ze om ook de volgende geplande verhuizing weer in goede banen te leiden. "Daarbij willen we geen concessies doen aan onze flexibiliteit. Klanten kunnen hier tot 3.00 uur 's nachts bestellen en dan krijgen ze hun bestelling de volgende dag netjes geleverd. Door onze eigen logistiek kunnen we vers en op tijd leveren. Klanten kunnen zelf kiezen uit de bestelmogelijkheden die hen het beste passen, maar we streven wel naar een persoonlijke aanpak. Zo hebben klanten altijd een vaste contactpersoon en chauffeur."



"Onze klantenkring bestaat nu uit horecagerelateerde klanten in voornamelijk Brabant en Gelderland. Ook leveren we geregeld producten voor diverse festivals en evenementen in heel Nederland, denk hierbij aan vers gesneden fruit voor de "Swirl's" op Zwarte Cross. In de toekomst willen we ons afzetgebied nog gaan verbreden naar de institutionele markt", besluit Lycke.

Voor meer informatie:
Boekel AGF Horecagroothandel
Hoorzik 7A
5331 KG Kerkdriel
T: 073-7601200
M: 06-11467677
E: info@agf-vanboekel.nl
www.agf-vanboekel.nl