Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Victor Ramos, Tiny Greens Farm

"Mini-groenten en -kruiden vooral populair bij restaurants"

Tholen - Kerst komt steeds dichterbij, de stress begint toe te nemen want 'welk speciaal gerecht zetten we op tafel?'. Victor Ramos van Tiny Greens Farm uit het Vlaamse Damme weet daar wel het antwoord op. De man houdt zich bezig met de teelt van microgroenten en -kruiden, die volgens hem ideaal zijn tijdens de kerstdagen. Volgens de teler zijn de groenten vooral bij de restaurants in trek.


Een overzicht van de kleine groenten en kruiden van Tiny Greens Farm.


Victor Ramos van Tiny Greens Farm.

Drukke periode
De kleine groenten en kruiden van het Vlaamse bedrijf zijn volgens de eigenaar jaarrond in trek. Toch merkt hij wel een uitschieter rond de feestdagen. "De kerstdagen zijn een drukke periode voor mij", vertelt Victor. "Meestal worden de kleine groenten zoals amarant, daikon en de scheuten van radijs ter decoratie in een restaurant gebruikt, al zijn ze gewoon eetbaar natuurlijk. Ook garnet mosterd en limoen basilicum lopen goed. De producten zijn zowel koud als warm te eten. Bij ieder gerecht zijn de kleine groenten te combineren. Of dit nu het voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht is. Binnenkort zal ik mijn assortiment ook uit gaan breiden met eetbare bloemen, maar dat zal pas in het voorjaar van 2018 zijn."


Amarant is volgens de man uit het Vlaamse Damme erg populair.

Consumenten moet nog wennen
Volgens Victor gaan de zaken bij zijn bedrijf steeds beter. Toch merkt hij dat de vraag vanuit restaurants momenteel groter is dan van de consumenten. "Voordat ik teler werd, ben ik 15 jaar kok geweest", vertelt Victor. "Ik merkte destijds al dat de kleine groenten en kruiden erg populair waren. Ik heb ook wel eens geprobeerd om mijn producten bij detaillisten te verkopen, maar daarbij merk je dat de consumenten mijn producten nog niet genoeg kennen en het daardoor nog niet altijd even snel kopen. Daarnaast de microgroenten iets duurder in vergelijking met de standaard slasoorten. Naast restaurants lever in aan hobbykoks die cursussen houden of voor vrienden koken. Onder de consumenten moet het nog een beetje loskomen, al is er wel vraag naar."


Ook garnet mosterd doet het volgens de teler goed.

Voor meer informatie:
Tiny Greens Farm
Doornstraat 20 
8340 Damme (Belgiƫ)
T: +32472260696