Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse telers werken samen voor meer concurrerend vermogen

"We proberen zoveel mogelijk bedrijven in onze coöperatie op te nemen, zodat we een groter volume beschikbaar hebben en beter kunnen concurreren op zowel de Italiaanse als de buitenlandse markt," zegt Giovanni Milana, directeur van de in Sicilië gevestigde telersorganisatie Biorto Ibleo Soc. Consortile.

"Kleine ondernemingen die geen grote volumes kunnen produceren, worden helaas over het hoofd gezien door supermarktketens. Het is daarom van essentieel belang om samen te werken en zo meer volume te genereren.""Onze telersorganisatie werd in 2013 opgericht door zeven Siciliaanse biologische telers. Deze telers wilden hun positie versterken, omdat ze in hun sector te maken hadden met oneerlijke concurrentie vanuit andere landen. Er zijn nu tien telers bij de organisatie aangesloten. De organisatie wil meer leden aantrekken, zodat een commercieel knooppunt kan worden gecreëerd."

De leden van de telersorganisatie zijn als volgt:
• Azienda agricola Denaro Vincenzo
• Azienda agricola Giallongo Rosaria
• Azienda agricola Medici Massimiliano
• Azienda agricola Milana Antonino
• Azienda agricola Milana Daniela
• Azienda agricola Milana Giovanni
• Azienda agricola Milana Ignazio
• Bioinvio s.r.l. di Di Geronimo Rosario
• Ortoverde di Di Rosa Vincenzo
• Società agricola S.D.I s.r.l.

Samen hebben deze bedrijven een areaal van meer dan 400 hectare. In 2017 werd met een volume van 4,5 miljoen kilo een omzet van ongeveer €5 miljoen bereikt.

Doordat er binnen de coöperatie veel verschillende soorten groenten worden geteeld, is er sprake van een langgerekt productieseizoen."Voor het huidige aardappelseizoen gebruiken we pootaardappelen uit Frankrijk, Nederland en Duitsland. De kwaliteit is uitstekend en de aardappelen hebben zo veel smaak, dat ze in het buitenland erg populair zijn."


Ingenieur Salvatore Milana

"Omdat onze klanten blij zijn met hoe we onze groente selecteren, hebben we een uitstekende relatie met de buitenlandse markt. Ze inspecteren elke lading tot in de details en geven daarover dan een rating. Die rating willen we ook, omdat we dan erg zeker zijn van de kwaliteit van onze producten."

Video-interview met Giovanni Milana


Contact:
OP BiOrto Ibleo Soc. Consortile a r.l.

C.da Crocefia
97014 Ispica (RG) ITALIA
Tel.: +39 0932 704054
Fax: +39 0932 959264
Email: biortoibleo@gmail.com
Publicatiedatum: