Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Envy appelen onderweg naar internationaal ruimtestation ISS

Eerst maakten Envy appelen de reis vanuit hun geboorteland Nieuw-Zeeland naar nieuwe boomgaarden in de Amerikaanse staat Washington. Nu zijn ze echter aan een nog verdere reis begonnen. Vanaf Cape Canaveral zijn de appelen onderweg naar het internationale ruimtestation ISS. 

"We zijn blij dat onze Envy appelen mee mochten aan boord van de nieuwste vlucht van de SpaceX Dragon, die de astronauten van het ISS ruimtestation zal bevoorraden. We zijn van mening dat Envy appelen de beste appelen ter wereld zijn maar nu zijn ze ook nog eens de beste in het hele universum."

Envy appelen worden in Wenatchee geteeld door McDougall & Sons en andere telers met een Enza-licentie. De lancering van het SpaceX Dragon ruimetvaartuig vond op 15 december plaats vanaf de ruimtebasis Cape Canaveral in Florida. "Zoals onze retailklanten inmiddels al hebben ervaren, zijn Envy appelen heerlijk uniek," vervolgt Harter. "Om dan ook nog eens de kans te krijgen een belangrijke ruimtemissie te steunen, is een geweldig eer."

Harter vertelt dat de Envy appel haar unieke kwaliteiten dankt aan de combinatie van een knapperige textuur en hoog suikergehalte. "Wij denken dat Envy één van de beste appelen is die het T&G teeltprogramma in Nieuw-Zeeland heeft voortgebracht. We zijn dan ook erg enthousiast om dit appelras nu ook in Washington te kunnen telen."
Harter legt verder nog uit dat de groeiende productie ervoor zal zorgen dat steeds meer consumenten van Envy appelen kunnen genieten. "De Envy productie van CMI is dit jaar met 56% gestegen en dit betekent dat meer consumenten kennis kunnen maken met deze appel."

"Al jarenlang beweren we dat onze zoete en knapperige Envy appelen 'buitenaards' goed zijn, maar nu is dat letterlijk zo," grapt Chris Willett, van T&G Global, eigenaar van het ras Envy. "We hopen dat de bemanning van het internationale ruimtestation zal genieten van de gezonde en verfrissende smaak van thuis terwijl ze zich op een hoogte van ruim 400 km in een baan rond de aarde bevinden."


Voor meer informatie:
Linda McFarland 
CMI Orchards
+1 (509) 888-3418
Publicatiedatum: