Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
overname Adelantex en AD Handling

Panalpina breidt importnetwerk uit naar België

Het internationale logistieke Panalpina breidt uit met de Belgische bedrijven Adelantex en AD Handling, gespecialiseerd in de import van bederfelijke producten zoals groenten en fruit. Het bedrijf gaat zich vestigen in steden zoals Brussel, Luik en Oostende. Deze stap volgt na soortgelijke overnames in Duitsland en Nederland eerder dit jaar. Volgens Panalpina zal deze laatste zet leiden tot een verdere versterking van het Panalpina Perishables Network in Europa en het wereldwijde end-to-end-aanbod van het bedrijf voor versproducten, zo laat het bedrijf weten.


Brussels Airport: een vrachtwagen met AD-handling.

Afspraken
Panalpina wil de Belgische bedrijven Adelantex NV en AD Handling NV onder voorwaarden overnemen, zo hebben de bedrijven op 18 december 2017 afgesproken. Adelantex is aanwezig in Brussel en Luik en verwerkt ongeveer 75.000 ton luchtvrachtimport per jaar, maar houdt zich ook bezig met de logistiek op Brussels Airport, inklaring en verdere distributie in Europa.

"Deze nieuwste aanwinst in de sector voor bederfelijke producten is een ander voorbeeld van hoe we onze end-end-capaciteiten op de bestemmingen in Europa bouwen. Adelantex in Brussel zijn daarnaast de beste in hun klasse en dienen als blauwdruk voor dezelfde soort activiteiten in andere landen", legt Stefan Karlen, CEO van Panalpina uit. "Daarnaast beschikt Adelantex over een betrouwbaar klantenbasis en aanzienlijke importvolumes van belangrijke herkomstmarkten van over de hele wereld, waardoor we kansen op die markten kunnen grijpen om onze activiteiten in bederfelijke producten verder te laten groeien."

Groenten en fruit
De 46 medewerkers van Adelantex werken voor ongeveer 200 klanten in heel Europa die fruit, groenten, bloemen, vis en planten importeren in de regio. De overgrote meerderheid van die bederfelijke producten wordt geïmporteerd via Brussels Airport, waar Adelantex een magazijn op het platform heeft met 1.600 m2 koelopslag. Een kwart van de totale volumes wordt ingevoerd via de luchthaven van Luik en de luchthaven van Oostende. "Als marktleider in de import van bederfelijke luchtvracht in België, zal Adelantex profiteren van Panalpina's wereldwijde en leidende positie in de markt voor duurzame groei", zegt Jozef Mergan, CEO en meerderheidsaandeelhouder van Adelantex en AD Handling.

Opgericht
Adelantex werd opgericht in 1992, oorspronkelijk als vervoersbedrijf, en is vandaag de dag volledig in handen van de vier directeuren van het bedrijf. Zodra de deal gesloten is, zal Kris Poels in dienst treden als Country Head of Perishables bij Panalpina in België en Luxemburg. Jellen Bosmans en Igor Vandyck zullen ook in het bedrijf blijven met respectievelijk posities in financiën en operaties. Mergan zal Panalpina ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van zijn wereldwijde activiteiten voor bederfelijke waren. "Ons Perishables Network breidt zich snel uit: na de overnames in Kenia, Duitsland en Nederland eerder dit jaar, zijn we nu blij om nieuwe Belgische experts op het gebied van bederfelijke producten te verwelkomen", zegt Bruno Jacques, Managing Director van Panalpina voor België en Luxemburg.

Voor meer informatie:
Panalpina World Transport
Noorderlaan 133
2030 Antwerpen (België)
T: +32 3 5400 800
F: +32 3 5422 065
Publicatiedatum: