Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Filippijnen

Nederland belangrijkste exportbestemming van Filipijnse Davao

Het ministerie van Handel en Industrie in de Filipijnse regio Davao meldde dat Nederland sinds de eerste helft van 2017 de grootste exportbestemming van de regio is. Volgens gegevens van de Filipijnse statistiekautoriteit in Davao wordt de export naar Nederland gewaardeerd op 136 miljoen euro.

Sunstar.com heeft echter vernomen dat Nederland niet de eindbestemming is van de meeste geëxporteerde koopwaar, omdat dit land een belangrijke Europese overslagplaats is.
 
Vlak na Nederland komt Japan, dat een exportwaarde van 129 miljoen euro rapporteerde. Het grootste deel van de export naar Japan bestond uit bananen, ananas en ander fruit. De derde exportbestemming voor producten uit de Davaostreek is China, met een waarde van 71 miljoen euro.

Andere belangrijke exportbestemmingen voor Davao zijn Zuid-Korea, Maleisië, Hongkong, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, Iran en Italië.
Publicatiedatum: