Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Distributiecentrum Scherpenhuizen krijgt 5-sterren voor duurzaamheid

"Een duurzaamheidscertificaat krijg je niet zomaar"

Inmiddels is het openingsfeest van het nieuwe Distributiecentrum van Scherpenhuizen in Eindhoven alweer achter de rug en werkt het bedrijf gestaag door aan verdere professionalisering. De bevestiging van deze inzet is in december ontvangen: het duurzaamheidscertificaat BREEAM op het hoogste niveau van Outstanding met vijf sterren.


"Hiermee is Scherpenhuizen het eerste én vooralsnog het enige AGF-bedrijf in Nederland wat op dit niveau opereert. Ik ben er trots op. Binnen een tijdsbestek van minder dan 1 jaar een nieuw pand neerzetten, een verhuizing regelen in de piek van het seizoen én tussendoor nog even BREEAM Outstanding behalen", aldus Martin Scherpenhuizen. " Deze erkenning krijg je niet zomaar. Het nieuwe DC welke eind maart is opgeleverd, wordt volledig verlicht met Leds en heeft geen gasaansluiting. De koeling draait op zonnepanelen, waarmee het bedrijf het grootste deel van het jaar zelfvoorzienend is. Er zijn diverse oplaadpunten voor elektrische auto's. De hoogwaardige restwarmte uit de koeling wordt gebruikt om de krattenwasserij te voorzien. De laagwaardige restwarmte om het kantoor te verwarmen met betrekking tot de klimaatinstallatie. Het grijs water (regenwater) wordt hergebruikt en het fundament van het pand bestaat uit een combinatie van gerecyclede grond en vermalen puin van het vorige gebouw. Last but not least is er een bijenhotel op het dak, waardoor de honingaanvoer voor de kantine op peil blijft. Hier hebben alle bezoekers van het openingsfeest al van mogen meegenieten", aldus Martin.

In de genen
Martin vervolgt zijn verhaal: "Het zit in onze genen. We krijgen met dit certificaat echt niet meer omzet of een hogere prijs bij onze retailklanten, maar we willen gewoon de beste zijn en dat geldt ook voor duurzaam werken. Daarmee scheppen we tevens een aangename werkomgeving voor onze medewerkers; uiteindelijk betaalt zich dat ook uit. Wij doen investeringen alleen als ze economisch verantwoord zijn en voor al deze investeringen gelden realistische terugverdientijden. Nu we de hoogste score in duurzaamheid met ons gebouw hebben bereikt met BREEAM outstanding, willen we dit ook voor ons personeelsbeleid gaan bereiken. Met de focus welke we hebben ingezet in 'mensen voorop', streven we naar een waardering hiervan in de zin van een ranking als 'beste werkgever in Noord-Brabant'."

DC
Het DC heeft een totale vloeroppervlakte van 40.000 m2, bestaande uit een hal van 34.000 m2 en een mezzanine van 6.000 m2. Het pand telt maar liefst 57 docks. In het pand zijn20 leegfust aan- en afvoerlijnen, 2 palletiseerders met een capaciteit van 60 pallets per uur en een paprikaboxwasmachine met een capaciteit van 100 boxen per uur. Het CO2 neutrale kantoor heeft een oppervlakte van 3250 m2, dit alles op een perceel van 70.000m2. In het pand zitten 450 lockers, 200 m2 aan sanitaire ruimtes, 200 m2 vergaderruimtes, 450 m2 kantine en een buitenterras van 150 m2. Boven op het dak staan 1.200 zonnepanelen en zoemen de 60.000 bijen rond, zo laat het bedrijf weten.

Voor meer informatie:
Scherpenhuizen 
De Schakel 7
5651 GH Eindhoven
T:+31 040 249 5000
F:+31 040 249 5099
Publicatiedatum: