Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koningin Maxima opent Bio-beurs

Woensdagmiddag 17 januari 2018 bezoekt Koningin Maxima de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. Zij verricht de officiële opening van deze vakbeurs voor de biologische sector. De Bio-beurs trekt jaarlijks ruim 10.000 zakelijke bezoekers. Bionext, organisator van de Bio-beurs en ketenorganisatie van de biologische sector, is vereerd met de koninklijke aandacht voor biologische landbouw en voeding. 

Tussen 2000 en 2015 groeide de biologische sector met bijna 400 procent. De vraag neemt jaarlijks met 10 procent toe. De verwachting van ING, ABN Amro en Rabobank is dat deze groei de komende jaren verder door zal zetten. Biologische landbouw en voeding staat voor een duurzame voedselvoorziening. Directeur Bavo van den Idsert licht toe: "Biologische landbouw en voeding bieden oplossingen voor veel maatschappelijke issues van deze tijd. We laten koningin Maxima op de Bio-beurs graag zien welke concrete oplossingen wij bieden voor maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering en biodiversiteit."

Bio-beurs uitgebreid met BioMechaTech

De Bio-beurs vindt plaats op 17 en 18 januari 2018. Op de beursvloer staan ruim 350 stands van biologische bedrijven. Op het Foodplein verzorgen gerenommeerde koks demonstraties met biologische producten. Er is een interessant inhoudelijk programma met meer dan 80 boeiende workshops en presentaties. Dit jaar kent de Bio-beurs twee nieuwe onderdelen: Pureness, met aandacht voor lifestyle producten, zoals biologische cosmetica en kleding, en BioMechaTech, waar technische innovaties in de biologische landbouw centraal staan.

Nieuwe producten en diensten

Beursbezoekers maken kennis met nieuwe biologische producten en diensten. De vakbeurs trekt een brede doelgroep van boeren en tuinders, handelsbedrijven, merken, speciaalzaken, supermarkten en restaurants. Ook overheden, maatschappelijke organisaties, adviesbureaus en onderwijs bezoeken de beurs. De Bio-beurs wordt sinds 2015 georganiseerd door Bionext en Libéma. Bionext verbindt de biologische keten van boer tot consument. Libéma is een leisure concern en eigenaar van onder andere de IJsselhallen.

Voor meer informatie: www.bionext.nl
Publicatiedatum: