Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waitrose start verkoop van ‘Snowbergines’

Het Verenigd Koninkrijk verwacht sneeuw en dit jaar zou er dus een witte kerst kunnen zijn. Waitrose luidt het seizoen alvast in met de verkoop van 'snowbergines', de bijnaam voor witte aubergines, die tijdens de maand december in de supermarkt verkrijgbaar zullen zijn.De witte aubergines lijken qua vorm op de gewone paarse variëteit, maar zijn romiger en milder van smaak, waardoor ze volgens Waitrose goed andere smaken zoals feestelijke specerijen of kaas opnemen. Ook absorberen ze tijdens het koken minder vocht dan paarse aubergines, waardoor ze minder olie opnemen en zorgen voor maaltijden met een lager caloriegehalte.

Waitrose groenteninkoper Gemma Hodgson: "Het is de perfecte tijd van het jaar om deze feestelijk uitziende aubergine in onze schappen te hebben en we verwachten dat ze tijdens de feestdagen een hit zullen worden bij onze klanten. Het is zo'n leuke groente om de feestmaaltijd mee op te fleuren. Aubergines zijn in deze tijd van het jaar heel populair omdat ze worden gebruikt in baksels, tagines of stoofschotels en onze sneeuwbergine is de perfecte sneeuwpop op een kinderbord."

Vroege auberginevariëteiten hadden traditioneel een witte schil, waardoor ze in de VS 'eggplant' (eierplant) werden genoemd, omdat ze op ganzeneieren leken. Witte aubergines hebben dezelfde vertrouwde vorm maar zijn iets kleiner dan de meest voorkomende variëteit en kunnen het best geroosterd of gegrild worden geserveerd.

Witte aubergines zijn in alle Britse Waitrose winkels te koop voor £1,35 per stuk.

Voor meer informatie:
Waitrose
Tel: +44 0207 287 5006
waitrose@z-pr.com
Publicatiedatum: