Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Danny Deen, Denimpex: "Industrie eerder aan de markt"

"Markt Chinese knoflook bereikte vorige week zijn bodem"

Tholen - De Chinese knoflookmarkt is vanaf de aanvang het seizoen maar één richting opgegaan en dat is naar beneden. "Echter is de bodem vorige week gehaald. Sinds vorige week zijn de prijzen in een licht stijgende lijn. De grootste oorzaak is niet zo zeer de export van het product of de lokale consumptie maar de start van de aanschaf van de industrie, die de knoflook gebruikt voor het maken van vlokken, poeder, pasta", vertelt Danny Deen."In tegenstelling tot normale jaren was de knoflookprijs vorig jaar extreem hoog en was bij start van het nieuwe seizoen alles op. De industrie hapt normaal aan het einde van het seizoen toe om de oude oogst voor een goedkope prijs op te kunnen laden. Dit is vorig jaar niet gebeurt door de hoge prijs, daarom is de industrie nu in het midden van het seizoen ingestapt en heeft deze dan ook de bodem gezet", verklaart de importeur."De kwaliteit van de Chinese knoflook is dit seizoen perfect. Het heeft meerdere huidjes, intern zijn er weinig tot geen problemen en de maat is ook goed. Ook zijn er steeds minder kleinere spelers in het knoflookvak aanwezig en wordt de markt gedomineerd door de grotere, maar ook professionelere pakhuizen. Het voordeel hiervan is dat ze veel ervaring hebben met wat de eisen voor knoflook in Europa", vervolgt Danny.Spaanse knoflook
De knoflookoogst in Spanje was ook groot dit jaar. "De Spaanse exporteurs hebben echter ook veel knoflook met problemen. Deze hebben ze dan ook voor zeer goedkope prijzen verkocht. Maar nu deze een beetje uit de markt zijn, zie je ook hier een stijging van de prijzen en is de bodem gezet", vertelt Danny. Hij verwacht dit jaar dat er geen tot zeer weinig knoflook uit Argentinië en Chili naar Europa komt. "De prijzen vanuit deze origines zijn traditioneel veel hoger dan China en Spanje en gezien de huidige markt zullen deze herkomsten geen kans hebben dit seizoen op de Europese markt.""De consumptie van knoflook is traditiegetrouw in de koudere maanden hoger dan in de zomermaanden en dat zien we nu ook terug in de verkopen. Al met al na een zwaar eerste helft van het seizoen zijn we optimistisch over het tweede deel", besluit de importeur.

Voor meer informatie:
Danny Deen
Denimpex
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam – Holland
Phone: 0031(0)206246390
Danny@denimpex.nl
www.denimpex.nl