Spaans - Chileens blauwe bessencomité opgericht

Blauwe bessentelers aangesloten bij Freshuelva hebben een comité opgericht dat verantwoordelijk wordt voor het uitvoeren van de samenwerkingsovereenkomst met het Chileense Blueberry Comittee. Deze overeenkomst heeft als doel het bevorderen van de handel tussen bedrijven in beide landen. Samen zullen zij een promotiecampagne opzetten om de consumptie van blauwe bessen in Spanje te stimuleren.

Dit nieuw opgerichte comit√© heeft als directeur en manager respectievelijk Alberto Garrocho en Rafael Dominguez benoemd. Het Spaanse blauwe bessencomit√© gaat bij de International Blueberry Organization een aanvraag indienen tot toetreding als vertegenwoordiger van de blauwe bes in Spanje.

Freshuelva en ASOEX (Chileense Fruit Exporters Association) hebben aangekondigd de opgedane contacten optimaal te benutten. Dit zal gerealiseerd worden door middel van: wederzijdse bezoeken tussen de twee verenigingen; het bevorderen van de promotie en uitwisseling van ervaringen op het gebied van partnerschap en organisatorische aspecten; de uitvoering van gezamenlijke acties; de uitwisseling van informatie over export; en het stimuleren van alle promotie- en uitwisselingsacties tussen de twee verenigingen.

Bron: agrodiariohuelva.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven