Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

50% Milieukeur gecertificeerde producten in schappen van Plus

Circa 50% van alle groente en fruit van Nederlandse bodem bij Plus is gecertificeerd volgens Milieukeur waaronder veel vers gesneden, zoals andijvie en prei. Eind 2019 wil PLUS het volledige assortiment groente en fruit uit Nederland voorzien van Milieukeur. Meer supermarkten streven naar Milieukeur gecertificeerde producten. Jumbo streeft naar 60% eind dit jaar en 100% einde 2019, net als discounter Aldi.
Onder de circa 50% Milieukeur gecertificeerde producten van Plus voldoen ook veel vers gesneden groente aan de eisen van Milieukeur. Gemaksproducten zijn populair. Vers gesneden groente zoals andijvie, champignons, prei, rucola, veldsla en wortelen bij PLUS voldoen daarom ook aan de eisen van Milieukeur. Leverancier Frank Hessing, directeur van Hessing: "Wij voeren al geruime tijd een actief beleid om onze telers te certificeren volgens Milieukeur. Wij zijn blij met Plusals partner. Samen zetten we ons in om de verdere verduurzaming van groenten en fruit uit Nederland en daarbuiten te versnellen."

Bron: Plus

 
Publicatiedatum: