Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS belangrijkste bestemming Peruaanse asperges

Volgens de Association of Exporters (ADEX) bedroeg de uitvoer van Peruaanse asperges tussen januari en september 2017 zo'n 358,5 miljoen dollar (301 mln euro), ofwel 5,9% minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens de voorzitter van de landbouwcoöperatie in San Borja had deze daling twee oorzaken: stagnerende productie als gevolg van de hoge leeftijd van de plantages, wat resulteert in lagere oogsten en de hoge temperaturen ten gevolge van El Niño, waardoor de productie nog verder afnam.

Ondanks het feit dat de vraag met 1,5% daalde, waren verse asperges het belangrijkste product met 265 miljoen dollar (223 mln euro), ofwel 74,1% van het totale bedrag. Op de tweede plaats kwamen geconserveerde asperges met 70 miljoen dollar (59 mln euro), een afname van 20,4%. Op de derde plaats stonden diepgevroren asperges met een omzet van 23 miljoen dollar (19 mln euro), een daling van 1,9%.

Markten
Volgens ADEX Data Trade waren de Verenigde Staten de belangrijkste importeur van Peruaanse asperges; de export naar dat land bedroeg tussen januari en september 184 miljoen dollar (155 mln euro). Peru exporteert asperges naar nog 45 andere markten, inclusief Spanje, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Japan en anderen.

Bron: elninea.pe
Publicatiedatum: