Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

15% meer export voor Peruaanse Hass-avocado's

De grote vraag naar Peruaanse Hass-avocado's op de wereldmarkt heeft ervoor gezorgd dat het areaal voor de teelt hiervan in de afgelopen jaren aanzienlijk is toegenomen, aldus Arturo Medina Castro, die directeur is van ProHass, de Peruaanse branche-organisatie voor Hass-avocadotelers. Per jaar wordt er in Peru volgens Castro voor 1.500 hectare aan Hass avocado's bijgeplant. 

Peru heeft op dit moment meer dan 28.000 hectare voor de teelt van Hass-avocado's. De meeste plantages bestaan nog maar relatief kort. Het areaal zal toe blijven nemen, waardoor de opbrengst en de exportvolumes toe zullen nemen.

De Peruaanse regio waar op dit moment de meeste Hass-avocado's worden aangeplant is Olmos (Lambayeque). Hier wordt volgens Castro het meest geïnvesteerd, wat volgens hem in de nabije toekomst ook zo zal blijven.

Toename in export
De export van Hass-avocado's vanuit Peru kwam in 2017 neer op 230.000 ton. Aanvankelijk was men echte rbang dat de opbrengst laag zou zijn wegens El Niño.

Het is volgens Castro nog te vroeg om te praten over 2018, al verwacht ProHass dat het exportvolume ten opzichte van 2017 met meer dan 15% toe zal nemen. De toename in exportvolume wordt ondersteund door de nieuwe plantages die nu in productie gaan, waardoor de opbrengst wordt vergroot.

Markten
"In 2017 hebben we onze export naar China jaar op jaar verdubbeld. Aan de hand van het huidige seizoen verwachten we dat we de export naar China in het volgend jaar nog eens gaan verdubbelen," legt Castro uit. Peru probeert ook toegang te krijgen tot nieuwe markten, zoals Zuid-Korea.

Promotie
Volgens de directeur van ProHass heeft Peru in het seizoen van 2017 25% van de gehele Hass-avocado-oogst naar de VS geëxporteerd. Normaal ontvangt deze markt slechts 20% van het totaal. De toename in aandeel komt volgens Castro doordat de opbrengst aan Hass-avocado's in Californië met 50% was afgenomen. Normaal is Californië een directe concurrent van Peru in verband met het overlappende seizoen. Ook zijn de volumes van Mexico verminderd, hoewel niet zoveel als dat aan het begin van het seizoen werd verwacht. Mexico geldt als de belangrijkste leverancier van Hass-avocado's voor de VS

"Het was slim om samen te werken met Zuid-Afrika. Peru en Zuid-Afrika leveren de grootste bijdrages aan de promotiecampagnes," zegt Castro tot slot.

Bron: agraria.pe
Publicatiedatum: