Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exportgroei Peruaanse blauwe bessen: 186% in 2016

De export van Peruaanse blauwe bessen zal de komende vier jaar een continue groei van meer dan 12% vertonen, verwacht de Chamber of Commerce (LCC) te Lima. Dit zal worden veroorzaakt door een grotere vraag vanuit de belangrijkste markten en door een hogere productie.
Volgens het Foreign Trade Research and Development Institute (Idexcam) van de LCC zal de vraag naar dit product de komende jaren blijven stijgen. "Peruaanse blauwe bessen staan in het buitenland bekend als zeer gezonde producten. Onze exporteurs zullen inspringen op de vraag en ze hebben momenteel al voldoende productie om te reageren op een toename van die vraag," aldus Carlos Posada, uitvoerend directeur van Idexcam.

Posada merkte op dat de Verenigde Staten de grootste importeur van blauwe bessen uit Peru zijn: 54% van de totale uitvoer van 2016 ging naar dit land. Andere belangrijke exportbestemmingen zijn Hong Kong, de Europese Vrijhandelsassociatie en de Europese Unie.

Export
Opgemerkt moet worden dat de export van blauwe bessen in de afgelopen twee jaar hoge groeicijfers zag. "In 2014 was de export van blauwe bessen goed voor amper 30 miljoen dollar (25 mln euro), maar deze is gestegen naar 242 miljoen (203 mln euro) in 2016. Dat is een gemiddelde jaarlijkse groei van 186%," aldus Posada.

Tot slot merkte de LCC-vertegenwoordiger op dat het land in de Andes handelsovereenkomsten heeft ondertekend met de Verenigde Staten en de Europese Vrijhandelsassociatie. "Dit biedt Peru de mogelijkheid om op de juiste manier van deze exportbestemmingen te profiteren."

Bron: andina.com.pe
Publicatiedatum: