Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico Spruijt, Yex:

"Avocadomarkt al weken vrij constant"

Tholen - Hoewel de exotische groenten en fruit steeds meer jaarrond aftrek vinden, blijft de decembermaand nog altijd de piekmaand voor exoten. Zo ook voor de avocado's. "Extra inkopen, veel plannen. Deze periode is echt topsport. Nu moet je bewijzen dat je er niet alleen in tijden van meer aanbod voor je klanten bent, maar ook voor de Kerst je klanten kunt uitleveren", vertelt Nico Spruijt van Yex. "Daarnaast willen we samen met 'Dafne Likes' nog meer consumenten enthousiast maken voor exoten met inspiratie, informatie en gemakkelijke recepten."Volgens de exotisch groenten- en fruitspecialist is de avocadomarkt al twee maanden vrij constant en hij verwacht dat die lijn zich de komende weken zal doortrekken. "Uiteindelijk is dat voor iedereen beter. Ook de telers weten dan waar ze aan toe zijn. Voorlopig zullen de goede prijzen wel aanhouden, zeker als Chili van de markt gaat. Voor de kleine maten worden momenteel prijzen rond de 13,50 euro gemaakt en de dikkere maten worden zelfs rond de 14,50-15 euro verkocht."

"Waar het Chileense avocadoseizoen afloopt in iets meer als een maand, zijn het Colombiaanse en Spaanse seizoen pas net weer gestart. De eerste Peru zal naar verwachting eind januari weer op de markt komen. Gelukkig komen er dit jaar wat meer Colombiaanse avocado's naar Europa, want vanuit Spanje wordt een niet al te grote oogst verwacht. Daarnaast heeft Colombia tevens kwalitatief grote stappen gezet en kan het best een belangrijke speler worden", besluit Nico.

Voor meer informatie:
Nico Spruijt
Yex
Tel: 0174 214 543
n.spruijt@yex.nl
www.yex.nl