Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Directe zeeroute naar Europa voor Braziliaans fruit

Maersk Line heeft een directe route geopend naar Europa. Voor de route worden vier schepen gebruikt, die elk een capaciteit hebben van 1.800 TEU. De nieuwe route komt tegemoet aan de logistieke behoeftes van telers die gevestigd zijn in het noordoosten van Brazilië. De vier containerschepen reizen af naar de havens Algeciras, Rotterdam en Tilbury. Ze zijn een alternatief voor het SAMMAX-schip (South American Max), dat eerder de route domineerde dankzij een capaciteit van 8.000 TEU.

Voordelig
"We hebben naar onze klanten geluisterd en besloten om tijd en geld te investeren in de best mogelijke service. De nieuwe opstelling van onze onderneming maakt gebruik van kleinere schepen, die worden ingezet op een directe en meer frequent gebruikte route," zegt Antonio Dominguez van Maersk Line. "Deze nieuwe aanpak is voordelig voor zowel de Braziliaanse telers als voor Europese consumenten. Het zorgt ervoor dat fruit sneller en vaker in Europa aankomt. Als het fruit in de supermarktschappen belandt, is het nog vers en heeft het de beste kwaliteit voor consumptie."

Belangrijke fruitsoorten
De nieuwe dienst is vooral van belang voor het fruitseizoen van Brazilië. Zodoende begon Maersk Line met de route op 11 november en stopt de rederij hiermee met het einde van februari. Telers in de regio's Pernambuco, Rio Grande do Norte, Bahia en Ceara hebben direct baat bij de nieuwe route. Een aantal belangrijke fruitsoorten die vanuit deze regio's worden geëxporteerd zijn meloenen, mango's, watermeloenen, druiven en Tahiti-limes.

"De investering versterkt het streven van Maersk Line om zich in het noordoosten van Brazilië te ontwikkelen," zegt Dominguez. "We zien veel mogelijkheden in deze regio. We denken dat de haven van Pecem het belangrijkste knooppunt in het noordoosten van Brazilië kan worden."

Bron: mundomaritimo.cl
Publicatiedatum: