Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote opkomst FuturPera beurs in Italië

De vakbeurs FuturPera in het Italiaanse Ferrara wist dit jaar veel bezoekers te trekken. De vakbeurs was in drie afdelingen verdeeld: markt, technische middelen en mechanisatie. 

De officiële opening

klik hier voor fotoreportage

De opkomst op de eerste beursdag was groot tot tevredenheid van de aanwezige exposanten. De stand van Vivai F.lli Zanzi werd bijvoorbeeld de hele dag door druk bezocht door zowel potentiële als bestaande klanten. 


Enrico, Giovanni en Riccardo Zanzi

Sergio Molesini wist met zijn innovatie ook de nodige aandacht te trekken. Zijn dochter Benedetta bracht hem enige tijd geleden op het idee om een 'sorteermatenhouder' te ontwikkelen om het sorteerproces vlotter te laten verlopen. "Een paar jaar geleden hielp ik mee met de oogst en door het dragen van de sorteermaten rond mijn nek verliep het werk trager. Dit bracht ons ertoe om dit hulpmiddel te bedenken," legt Benedetta uit. 


Benedetta en Sergio Molesini

Calibryfruit (gepatenteerd) is een sorteermaathouder die eenvoudig op een krat of kist kan worden bevestigd zodat de peren snel kunnen worden gesorteerd. Uit testen blijkt dat het hulpmiddel de oogsttijd met 15% vermindert en dat er bovendien minder sorteerfouten worden gemaakt. 


Het team van Translusia

Op het gebied van de logistiek benadrukte Massimo Ferrarese van Translusia dat een goede organisatie niet langer voldoende is omdat bedrijven ook andere belangrijke diensten moeten kunnen leveren. "We zijn gespecialiseerd in verse AGF en hebben 180 voertuigen en 6 platforms in Noordoost Italië waar we dagelijks 5.200 pallets verwerken. Onze klanten hebben met name in drukke periodes, zoals rond de Kerst, behoefte aan dienstverlening op maat."FuturPera-voorzitter Stefano Calderoni voegde er aan toe: "Dit evenement is zowel voor de Italiaanse als de internationale perensector belangrijk. De eerste dag heeft onze verwachtingen overtroffen, niet alleen vanwege het hoge bezoekersaantal maar ook omdat de dag voor €1 miljoen aan zakelijke deals opgeleverd heeft. FuturPera moet blijven doen waar het voor bedoeld is en dat is ervoor zorgen dat Italiaanse peren consumenten overal ter wereld bereiken."Op 17 november werd voor de tweede maal het World Pear Forum gehouden met als titel "Markt en consumptie: nieuwe trends en toekomstige uitdagingen". Het forum vormde de perfecte gelegenheid om de vooruitzichten voor de perenmarkt te analyseren, evenals de exportgrenzen. In de middag werden er andere conventies door exposanten gehouden die in het teken stonden van de voedingswaarde van peren, duurzame teelt, de bestrijding van de bruin gemarmerde stinkwants en productiekosten.

Contact:
Futurpera
c/o Ferrara Fiere
Via della Fiera 11
44124 Ferrara - Italy
Tel.: (+39) 0532 900713
Tel.: (+39) 348 8986396
Email: segreteria@futurpera.com
Web: www.futurpera.com
Publicatiedatum: