Nieuwe machine gepresenteerd tijdens Futurpera

Eetbare inkt als alternatief voor fruitsticker

Tijdens de vakbeurs Futurpera trok Lesepidado, specialist in het bedrukken van levensmiddelen, heel wat bekijks met de presentatie van zijn nieuwste machine, waarmee met eetbare inkt een logo of tekst op een stuk groente of fruit kan worden gestempeld.

Bekijk het filmpje!
 

"Dit systeem kan traditionele stickers op een kosteneffectieve manier vervangen. Het printen kan zelfs op ongelijkmatige oppervlakten uitgevoerd worden dankzij de zachte silicone stempels. Tijdens de beurs hebben we een aantal peren bedrukt maar de mogelijkheden zijn eindeloos," legt Bianco Rosa Dondarini uit.


Stefano Buccio en Bianca Rosa Dondarini

De machine kan geïntegreerd worden in de verwerkingslijn als een serie van meerdere machines om het verpakken bij te kunnen houden. De afbeelding is snel en goedkoop aan te passen.


Printen met eetbare inkt

"De inkt is eetbaar en kan tegelijk met de schil worden gegeten. De komende weken zullen we ook een nieuwe inkt op natuurlijke basis presenteren die als biologische gecertificeerd kan worden," aldus Bianco.
Lodi Imballaggi ortofruticoli, een ander bedrijf dat sterk verbonden is met de biosector, was eveneens aanwezig op de vakbeurs. Het bedrijf vervaardigt houten kisten. Het unieke is dat het werkt met een gesloten cyclus wat inhoudt dat het zijn eigen populieren teelt voor de productie van fruitkisten. 


Maurizio en Simone Lodi

"Hout is het beste materiaal om verse AGF in te verpakken, hoewel retailers het hier niet altijd mee eens zijn. Biologische producten worden altijd in hout verpakt omdat dit de natuurlijke uitstraling benadrukt. Eén boom levert rond de 200 kisten op. We hebben ook een platform voor het inleveren van gebruikt verpakkingsmateriaal. Dit hout gaat naar papierfabrieken of wordt gebruikt om spaanplaat te maken."Contact:
Futurpera
c/o Ferrara Fiere
Via della Fiera 11
44124 Ferrara - Italy
Tel.: (+39) 0532 900713
Tel.: (+39) 348 8986396
Email: segreteria@futurpera.com
Web: www.futurpera.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven