Russische retailer Lenta sluit zich aan bij marktleider Europese inkooporganisatie

De Russische retailer Lenta is het nieuwe lid geworden van de European Marketing Distribution (EMD),de marktleider van de Europese inkooporganisatie. Het nieuwe EMD-lid Lenta, met het hoofdkantoor in het Russische Sint Petersburg, is volgens de EMD een van de toonaangevende retailers in Rusland met in totaal 214 hypermarkten in 79 steden en 71 supermarkten in de rest van het land. De retailer heeft daarnaast een jaaromzet van 4,5 miljard euro en heeft zo'n 40.400 mensen in dienst, meldt de EMD


De Russische supermarkt Lenta.

Positief
Dankzij het nieuwe EMD-lidmaatschap zal Lenta volgens de EMD haar inkoopmogelijkheden vergroten, wat volgens de organisatie flinke besparingen uit de toeleveringsketen zal opleveren. Lenda's Chief Executive Officer Jan Dunning is blij over de toetreding bij de EMD. "We zijn zeer tevreden om voortaan lid te zijn van de sterke en op samenwerking gebaseerde EMD", vertelt hij. "Het zal zeker positief zijn voor de verkoop van ons bedrijf. EMD biedt ons vele marketinginstrumenten waarmee we onze klantgerichte groei in 2008 verder kunnen uitbreiden op de Russische markt." 


Jan Dunning, algemeen directeur Officer Lenta: "Onze verkoop binnen het bedrijf zal zeker van het lidmaatschap van EMD profiteren." Foto: Lenta.

Bron: EMD

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven